Princ Harry i njegovi memoari: Sve što znamo do sada

    20.09.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/harry_cover.jpg

    Do pre nekoliko nedelja, svi mi revnosni ljubitelji drame kraljevske porodice, užareno smo cupkali čekajući kraj godine jer je tadašnjim informacijama velika ispovest princa Harry-a trebalo da ugleda svetlost dana. Međutim, stvari su se usput „malo“ zakomplikovale i trenutno smo izloženi različitim informacijama o ovim memoarima.

    Nakon smrti svoje bake kraljice Elizabete, neki veruju – uključujući i The Sun – da je Harry odložio objavljivanje najranije do sledeće godine „pošto sa porodicom tuguje zbog kraljičine smrti“. Međutim to se u potpunosti kosi sa izjavama kraljevskog biografa Toma Bauera, čija je neovlašćena biografija Megan Markl objavljena ranije ove godine.

    Pre nekoliko dana on je za GB News rekao: „Meni je rečeno da Harry insistira da knjiga bude objavljena u novembru. Očigledno izdavači nisu previše sigurni, ali on kaže da ako ne objave to će biti kršenje ugovora. To mi je rečeno“, rekao je on i dodao da je to izvanredno ali da se s druge strane ne uklapa u račun, jer finansije Harry-a i Meghan u potpunosti zavise od te knjige i Netflixa.

    Ali izvor blizak Harry-u demantovao je tvrdnje koje je Bauer izneo. U međuvremenu, izdavač Penguin je ranije najavio da će Harry donirati prihod od knjige u dobrotvorne svrhe, što onda opovrgava tvrdnju da se sa knjigom žuri zbog finansijske situacije supružnika.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/1663683113534768.png

    A sada malo o onome što nas najviše zanima, a to je ono što će se naći između korica. Izdavač je knjigu najavio ovako: „U intimnim i iskrenim memoarima jedne od najfascinantnijih i najuticajnijih globalnih ličnosti našeg vremena, princ Harry će prvi put podeliti detaljan prikaz iskustava, avantura, gubitaka i životnih lekcija koje su mu pomogle da se oblikuje.“ Zvuči dosta umereno i lepo, a koliko je cela najava eufemizam za ono što će ugledati naše oči, videćemo.

    Knjiga će pokriti „njegov život izložen očima javnosti od detinjstva do danas, uključujući njegovu posvećenost službi, vojnu dužnost koja ga je dva puta odvela na prve linije Avganistana i radost koju je pronašao u tome što je muž i otac. Princ Harry će ponuditi iskren i zadivljujući lični portret, koji pokazuje čitaocima da se ispodd svih turobnih dešavanja i medijski naglašene drame krije jedna inspirativna, hrabra i uzbudljiva ljudska priča.’ 

    Sam princ Harry, vojvoda od Saseksa, rekao je: „Ne pišem ovo kao princ kakav sam rođen, već kao čovek koji sam postao. Nosio sam mnogo šešira tokom godina, i bukvalno i figurativno i nadam se da pričajući svoju priču o usponima i padovima, greškama, naučenim lekcijama, mogu pomoći da pokažemo da bez obzira odakle dolazimo, mi imamo više zajedničkog sa čitaocima nego što mislimo. Duboko sam zahvalan na prilici da podelim ono što sam naučio tokom svog dosadašnjeg života i uzbuđen sam što će ljudi pročitati izveštaj iz prve ruke o mom životu koji je tačan i potpuno istinit,“ zaključio je. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: