Pretraga

Quentin Tarantino i Spotify na misiji specijalne playliste i novog podcasta

Quentin Tarantino i Spotify na misiji specijalne playliste i novog podcasta

Tekst: BURO.

Bili najveći fanovi Tarantinovih filmova, ili ne nimalo, ne može se poreći da je muzika u njegovim filmovima promišljena, pažljivo odabrana i genijalno uklopljena. Već postoji armija fanova te muzike koji pesme slažu u playliste. Razlog leži u tome što režiser zaista posvećuje neverovatnu pažnju ovom aspektu i kako sam kaže “jedna od prvih stvari koju uradim kada započinjem rad na nekom filmu ili kada imam samo početnu ideju, je da prođem kroz moju kolekciju ploča i puštam random pesme, pokušavajući da nađem karakter, duh, atmosferu filma. To može da potraje jer nemam unapred predviđen plan, ali samo u jednom trenutku dogodi se boom! Pustim dve ili tri pesme, a nekada i samo jednu i znam da je to to. Pomislim: ovo će biti sjajna pesma za otvaranje filma”

Quentin Tarantino i Spotify na misiji specijalne playliste i novog podcasta (фото 1)

 

 

U to ime, vest da je Tarantino kurirao Spotify playlistu dolazi kao velika radost i nešto što već zamišljamo kako nas prati dok sa vetrom u kosi vozimo kabriolet po napuštenim predelima SAD u koje ne zalazi baš svako.
Naime, neposredno pre početka prikazivanja njegovog najnovijeg filma “Once Upon a Time in Hollywood” (koji je da o da, veoma brzo na velikim ekranima - dočekali smo!) Tarantino je sa jednim od urednika maagazina Rolling Stonea, Davidom Wildom, pokrenuo podkast u četiri dela koji je dostupan na Spotify i koji podrazumeva detaljnu track-by-track diskusiju o soundtracku njegovog filma, konceptu iza odabira pesama, sve sa idejom da se pre samog filma, publika upozna sa vizijom režisera i muzikom ere koja je u potpunosti oblikovala narativ samog filma. Pored podkasta, korisnici mogu da poslušaju i tarantinovski kuriranu “Film and TV Favorites" playlistu, koja u izvesnom smislu predstavlja rekapitulaciju muzike iz njegove filmske biblioteke, favorite, među kojima su kultne numere poput A Satisfied Mind ("Kill Bill Vol 2.") Johnnya Casha, Apple Blossom ("Hateful Eight") koju izvode The White Stripes, Son of a Preacher Man ("Pulp Fiction") u verziji Dusty Springfield, Who is He Billa Withersa ("Jackie Brown") i mnoge druge.
Kako kažu iz Spotifya cilj ovog takeovera je da se angažuju slušaoci i da im se približi bogata i raznovrsna muzika 60-ih, i da ih inspirišu ih da urone još dublje u Tarantinov svet i eru koju donosi u novom filmu.”

 

Podsećamo da "Once Upon a Time in Hollywood" i njegova A list glumačka ekipa (Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie i drugi), dolazi u bioskope sredinom avgusta. A do tada, dok nestrpljivo čekamo i radujemo se, zavalite se, opustite i pritisnite play, dugme za ulazak u Tarantinov svet. Možda nećete poželeti ni da izađete iz njega.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor