Sve što ove nedelje možete raditi od kuće i to u ritmu numera sa Brodveja

    15.04.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/vodic_april_3_cover.jpg

    Iz nedelje u nedelju sadržaja je sve više i sve je šareniji i sada je stvarno ozbiljno pitanje kako ćemo se ikada opet vratiti na stari sistem funkcionisanja i da li ćemo to uopšte želeti? Šalimo se i te kako ćemo želeti ali ovoliko online sadržaja bi moglo da pređe u naviku. Izabrali smo najbolje od najboljeg i to izgleda otprilike ovako: Boiler Room lansira eksperimentalni filmski festival koji ne želite da propustite. Jedan drugi festival je postao bioskop. A i Brodvej je bliži nego ikada. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586951538290825.jpg

    Nakon završetka prvog online filmskog festivala “Moj off”, “otvoren” je istoimeni online bioskop u kom je moguće gledati filmove kao u pravom, samo udobnije, i sa mnogo raznovrsnijim, festivalskim naslovima na svakodnevnom repertoaru. Početna baza platforme sadrži sva filmska ostvarenja koja su se prikazivala na prvom besplatnom online filmskom festivalu, njih ukupno 65, a svake nedelje će se tome pridodavati još pet ekskluzivnih naslova. Nađite film koji želite i možete ga gledati u bioskopu kada se prikazuje, ili ga iznajmiti na 24h. Ako ne znate odakle da počnete, preporučujemo od “Aznavour by Charles”. Aznavour je do 1982. imao uvek sa sobom kameru i beležio sve trenutke i mesta kroz koja je prošao. Nekoliko meseci pre nego što je preminuo, počeo je da radi na napravljenim snimcima sa Marcom di Domenicom i odlučio da sa njim napravi svoj film.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586951537877273.jpg

    Filmski festivali se otkazuju, galerije su zatvorene, muzički nastupi odloženi do daljnjeg, ali je još uvek potrebno mesto da umetnost živi i Boiler Room je preuzeo tu ulogu na sebe. „Potreban nam je prostor za eksperimentalni i umetnički film. Potrebno je da ostanemo povezani dok smo razdvojeni i zato smo pod izolacijom pokrenuli THE 4:3 ONLINE FILM FESTIVAL“ rekli su iz Boiler Rooma, a mi odgovaramo jednim velikim „hvala!“. Festival donosi 13 naslova, hrabrih i direktnih u postavljanju pitanja i otvaranju „tabu“ tema od mafije u Palermu do underground lezbijske kulture s početka 2000-ih. 
    Festival traje od danas (16. aprila) do 18. maja.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586951537921992.jpg

    Online kurseva je pregršt, pitanje je samo koliko je vremena da se isti isprate, međutim možda predstojeći dani dođu kao dobra prilika da barem krenete sa nečim što vam je oduvek bilo privlačno. Coursera nudi veliki broj kategorija i opcija, ali je jedan od istaknutijih, zabavnijih i posećenijih posvećen revolucionarnim dizajnerskim idejama. Kurs prati istoriju grafičkog dizajna, kroz različite ideje i koncepte od 50-ih ka danas, i pravi je vremeplov iz kog mogu da se izvuku dobre ideje i inspiracija.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586951538257463.jpg

    Njegovo brodvejsko kompozitorsko visočanstvo Andrew Lloyd Webber je pozvao na solidarnost i umetnost u doba korone rečima: The shows must go on i projektom koji su pokrenuli. Možda je pozorište zatvoreno, ali to ne znači da ne može da se prilagodi situaciji. Tako se svakog petka hit mjuzikli sa Brodveja prenose se na YouTube kanalu i dostupni su potpuno besplatno. Nije strašno ni ako zaboravite ili smetnete s uma da je petak, nije lako ispratiti koji je dan kada je sve kao jedan jedini ali dug, jer su predstave dostupne 48h tako da ima dovoljno vremena da „uhvatite“ ili reprizirate.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586951538168268.jpg

    Vanja Nikolić je do sada napisala dve interaktivne knjige za odrasle i ove nedelje su obe u paketu nedeljna preporuka. Jedna je tu da čitaoca nauči kaže ne bez griže savesti, što je veština za koju nekima treba vremena da uvežbaju, a druga da naučimo iskrenije razgovaramo sa sobom. U obe knjige čitalac nije samo čitalac već istovremeno i autor (ili barem ko-autor) i obe su užasno važne ovih dana. Čega se plašimo, zašto, kako da to umine, za šta nas stvarno nije briga, ko je zaslužio da mu kažemo “ne”? Korisne stvari za rekapitulirati, a knjige imaju prazne strane za žvrljanje, za odgovore, za zapamtiti i zabeležiti. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586951538325578.jpg

    „Ovde smo“ premijera 

    Drama, vatrenost, šarenilo i takmičenje. Rečju, sve što nam je potrebno! „Ovde smo“ (We are here) je nova serija od 20. aprila na HBO GO, koja prikazuje meštane malog grada na „obuci“ za učešće u jednovečernjem drag nastupu. Bob the Drag Queen, Eureka O’Hara i Shangela Laquifa kreću u predgrađe, bez scenarija, na misiji da ohrabre lokalne zajednice da otkriju magiju draga. Šest epizoda, i tri reči: emotivno, teatralno i urnebesno. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586951538135668.jpg

    Recepti iz školskog karantina

    Ko šta radi, svi nešto ili jedu ili prave, ali možete sledećem eksperimentisanju da pristupite i kao pravi šef! Škola kuvanja Il Primo u mirnodopskim danima predstavlja pravu oazu znanja za sve one koji žele da usavrše kulinarske sposobnosti, ili otkriju tajne najrazličitijih kuhinja sveta. Ovih dana kada je škola u fizičkom smislu zatvorena, za sve gurmane pokrenuli su projekat Recepti iz školskog karantina u kome dok se stvari ne vrate na staro, svakog dana iz Il primo škole kuvanja stižu odabrani recepti sa kurseva. Ukoliko vam domaći čokoladni mus sa malinom deluje kao dobra ideja, prijavite se ovde .

    Saznaj više:
    Povezani članci: