Šta planirate da radite posle 18h? Mi imamo nekoliko ideja!

    24.11.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/11/posle18-cover.gif

    Ma ko kaže da je sve dosadno i jednolično i da ne živimo u uzbudljivom svetu!? Prošle nedelje smo bili izuzetno nesrećni jer se radno vreme svega skratilo na 21h a već ove nedelje nam to deluje kao sjajna ideja i nedostižna sloboda budući da nas od danas čekaju nova pravila i radno vreme kafića, barova i restorana je pomereno na do 18h. Uzbuđenjima i promenama nikada kraja. Doduše nisu baš one koje nas raduju ali šta je tu je. Tako da umesto posle devet, danas vas pitamo šta planirate za duga jesenja popodneva kada sat otkuca šest?

    Sreća, imamo nekoliko sjajnih ideja!

    Obnovite znanje iz Pop arta

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/11/1606234451043751.jpg

    Obnovite znanje iz Pop arta

    Centre Pompidou iz Pariza od svojih početaka radi na upoznavanju posetilaca sa umetnošću XX i XXI veka. To čine predavanjima, izložbama, radionicama i panel diskusijama, ali i izvesnim brojem online sadržaja kroz koji se bave eduakcijom šire javnosti. Jedna od takvih edukacija to jest kurseva je i ovaj o Pop Artu. Pop Art je promenio svet i uticao na to kako razumemo mnogo različitih polja danas od grafičkog dizajna, preko filozofije i muzike, pa sve do advertajzinga. Ali, kako je Pop art zapravo počeo? Šta se smatra njegovim počecima, i ko su pored Warhola i Lichtenstaina imena koja su zaslužna za ovoliku popularnost ovog pravca? Ako vam nedostaju odgovori na ova pitanja, iskoristite po koje veče nedeljno da obnovite gradivo. A ako mislite da znate sve o Pop artu, razmislite još jednom.

    Upoznajte sa sa savremenim brazilskim filmom

    Mubi platforma je dragulj za sve one dana kada nam ponestane inspiracije šta gledati, ali i one u kojima nam nedostaje malo alternativnijih naslova i kinematografske egzotike. Svaki dan objavljuju po jedan novi film, a veoma često imaju i specijalne projekte koji se fokusiraju na neku određenu regiju, kontinent, ili konkretnog autora. Ovaj put reflektor pada na savremeni brazilski film. Brazilska kinematografija je prošla različite turbulentne faze, od francuskog Novog talasa koji je uticao na Cinema Novo za koje je filmska estetika bila politički čin, do andergraund filmova Sao Paola 60-ih pa do nedavnih ostvarenja “Central Station” i “City of God” ovekovečenih Oskarom.

    Ovde možete pronaći sve najbolje, najperspektivnije i najaktuelnije brazilske naslove a ako ne znate odakle da počnete, preporučujemo “Sol Alegria”. Doduše, nikako ne propustite ni “The Trial” o političkoj situaciji u Brazilu kao ni “The Orphan” prelepu priču o potrazi i istraživanju sopstvenog identiteta koja je dobila i Queer palmu na festivalu u Kanu.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/11/1606234501808962.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/11/1606234615511444.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/11/1606234760169265.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/11/1606234794932502.jpg

    Prelistajte manje poznate stranice istorije gledajući „The Story of Diana“ 

    Ako vas je kao i sve uhvatila „The Crown“ groznica pošto je serija konačno došla u onu fazu gde se sećamo i znamo o kome se govori, i kako je sve to išlo (ili barem mislimo da znamo), i ako ste skliznuli u rupu devedesetih i royal biznis, predlažemo da se ne batrgate previše nego nastavite u tom pravcu. Nakon što odgledate četvrtu sezonu serije, i imate svoje mišljenje o njoj, jer kao što Manda reče svako ga ima, neka vam sledeća na listi bude „The Story of Diana“, dokumentarac iz dve epizode. Film prati arhivske snimke i razgovore sa onima koji su je najbolje poznavali i koji govore po čemu je ona bila posebna i kako njena priča i njeno nasleđe jesu relevantni i danas.

    Preslušajte novi album Kali Uchis

    Kolumbijka koja nas je oduvala svojim prvim pojavljivanjem na sceni pre nekog vremena i od tada ne prestaje da bude jedna od autorki za koje imamo samo reči hvale. ‘SIN MIEDO (del Amor y Otros Demonios)’ je ime njenog novog albuma koji je objavljen pre nedelju dana. Ovo je njen prvi projekat u potpunosti na španskom jeziku, i onaj u kom je nostalgija vodeći element. “Ovaj album je prepun žanrova koji su bili sastavni deo mog detinjstva i odrastanja i veoma sam ponosna na ovaj raspon emocija i nostalgije” rekla je Kali dodajući da se nada da će svima pružiti radost kao i njoj. Dap, i te kako.

    Saznaj više:
    Povezani članci: