Da li ste primetili da je TikTok počeo da demantuje sam sebe?

    15.02.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/02/cover2_tiktokdemantuje.gif

    TikTok studija slučaja izgleda nema kraja. Ovaj onlajn prostor konstantno širi svoje dimenzije, iznenađuje nas, više nego što to želimo da priznamo – zabavlja i, ruku na srce, u mnogo slučajeva nam pomaže (najviše u kuhinji). Ali, u poslednje vreme je počeo sam sebe da demantuje. Kontradiktornosti se množe možda čak češće od core-ova koje ova mreža izbacuje kao na traci.

    Budite that girl, ali ipak nemojte

    @filmbycarla That girl morning routine Do you like this new style of video? #fyp #foryoupage #thatgirl #morning #morningroutine #thatgirlmorningroutine #pourtoi #viral #productivity #essentialroutine #starbucks #bestlife #dailyvlog ♬ son original - F B C

    Moramo da priznamo da nam se diže kosa na glavi od ove fraze, jer šta dođavola uopšte znači biti ta devojka? Da se ne ponavljamo, sve je u kolumni koju vas pozivamo da pročitate. Prema TikTok definiciji, that girl ustaje u pet, pije zeleni smuti, vodi dvnenik, trenira, uvek ima sređene nokte, kolekciju mirisnih sveća na kojoj bi joj svako pozavideo i živi u stanu, razume se, minimalističke estetike. U njenom svetu je sve belo, nežno, sređeno i savršeno, zato i treba da se navodno ugledamo na taj primer. Antiteza? Oslobodite se pritiska da dostignete ovaj standard svakog dana, jer je to… nemoguće?! TikTok opozicija je barem oko ovoga u pravu.

    @zoeunlimited #thatgirl #thatgirlaesthetic #commentary #dontbethatgirl ♬ original sound - zoeunlimited

    Isprobajte hard core fitness izazove, odnosno opredelite se za blaže varijante

    Fitnes izazovi redovno kruže TikTokom, od onih na skali težine – blagih, pa sve do hard core vežbi za najizdržljivije. Samo, TikTok ne može da se dogovori koje preporučuje.

    Jedite intuitivno, ali ne zaboravite da usput brojite makronutrijente

    Hrana je verovatno najunosnija niša na TikToku. Mnogi kuvari su baš u granicama ovog onlajn prostora vežbali izlazak pred kameru, a i sami smo se nebrojeno puta zabavljali ispobavajući kombinaciju najčudnijih ukusa i spremajući petominutne recepte. Ali, opasna strane food igre na TikToku počinje u sferi nadrinutricionizma gde nepristojno veliki broj kreatora sebi daje za pravo da preporučuje dnevne unose kalorija ili deli savete o intuitivnoj ishrani. Kontradiktornost nastaje tamo kada uz to preporuče da usput brojite i unos makronutrijenata.

    Napravite penu od pudera ili… to možda i nije tako dobra ideja?

    Ovo je definitivno bio jedan od najvrelijih beauty TikTok trendova prethodne godine, dok pojedini šminkeri i kreatori nisu počeli da iznose argumente protiv istog, a ovo je samo jedna u nizu beauty zavrzlama koje su redovne na najpopularnijoj društvenoj mreži.

    Verujte (pravim) influenserima, ali ne dozvolite da bilo ko na vas utiče

    @overcoming_overspending Let me #deinfluence you by sharing a realization that transformed my spending habits #overconsumption #impulsebuying #overspendingmoney #shoppingaddict #moneycoachforwomen #moneymindsetcoach ♬ original sound - Paige | Spending Coach

    Svi koji provode vreme na ovoj platformi znaju da je to omiljeni podijum za igru većini influsensera. Oni tu dele svoje beauty, modne i lifestyle savete i nesporno je da je TikTok mašina za prodaju proizvoda iz svih tih, i drugih kategorija. Ipak, u poslednje vreme influencing zamenio je deinfluencing. Ovaj pokret rođen je iz razočarenja u influensere, a u svega nekoliko dana ovaj #deinfluencing dosegao je preko 30 miliona pregleda na platformi. Brojke govore za sebe.

    Summa summarum: Zdrav razum ispred svakog trenda i saveta (ne)poznate osobe, čak i u slučajevima kada ona iza sebe ima brojke, kredibilitet i status. Naposletku, drago nam je da je TikTok u pojedinim delovima počeo da demantuje sebe, jer nekim nezdravim trendovima neretko na put može da stane samo antitrend. Dok ne naučimo bolje, birajmo pažljivo.

    Saznaj više:
    Povezani članci: