Tinder uvodi novu opciju i oživljava sastanke na slepo

    14.02.2022.
    RECOMMENDED

    Kada je Tinder nastao pre deset godina, izgledao je kao malo nabudženija verzija čuvenog sajta za ocenjivanje Hot or not. Međutim, prošla je čitava dekada i iz ove najpopularnije aplikacije za online dating rešili su da je vreme za nešto novo…ili ipak staro?

    Kao što u muzici, umetnosti, modi sve češće vidimo paterne i narative iz prošlosti koji vaskrsavaju i postaju kul u savremenom kontekstu, izgleda je red došao i na svet upoznavanja online. Dating iz devedesetih se vraća, ali ovog puta na ekrane.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/02/1645007086336308.png

    Po zvaničnim informacijama kompanije, aplikacija uvodi novu opciju – “Blind date”, koja omogućava korisnicima upoznavanje bez da prethodno vide ko je iza profila, tj pre nego što glavnu odluku donesu samo na osnovu izgleda. Fotografije će biti vidljive tek nakon što dvoje koji komuniciraju reše na osnovu interakcije da nastave kontakt. Kako najavljuju, korisnici će odgovoriti na neku anketu i onda na osnovu odgovora i sličnosti biti upareni jedni sa drugima. Kada se spoje, imaće vremenski određen rok za ćaskanje, nakon čega će rešiti da li su match ili ne.

    Kyle Miller, potpredsednik za inovacije u Tinderu, rekao je da kompanija želi da stvori osećaj “iščekivanja i uzbuđenja” sastanka na slepo kod mladih koja je odrasla upoznavajući se većinom na internetu. Sama generacija Z koju odlikuje konstantno traganje za nečim novim i sama je u istraživanju koje je sprovela aplikacija pokazala stav da bi volela da isproba čari sastanka na slepo. U istraživanju koje je obuhvatilo 1000 mladih od 18 do 24 godine, petina njih je rekla da bi volela da isproba blind date jer bi im to omogućilo da upoznaju nekog koga možda ne bi primetili na prvu loptu. Naravno, i u tom slučaju treba biti na zdravom oprezu.

    Ova opcija prvo će biti dostupna u SAD, a ubrzo i u celom svetu. Do tada razmišljamo koji dragulj iz prošlosti će biti nova inspiracija za moderni svet upoznavanja?

    Saznaj više:
    Povezani članci: