Pretraga

Twitter update: Šta je novo na ovoj platformi?

Tekst: BURO.

Osim činjenice da je Elon Musk postao najveći akcionar kompanije Twitter - bilo da je vidite kao utešnu ili zastrašujuću, on ipak neće krojiti poslovnu politiku ove platforme. Uprkos tome, bio je dovoljno ljubazan da pita svoje pratioce da li žele uvođenje opcije editovanja i pretpostavljate da je odgovor bio potvrdan. I to nije jedina novost.

Twitter je već potvrdio da radi na opciji uređivanja koja bi omogućila korisnicima da menjaju tvitove nakon što budu objavljeni, a ova vest je dočekana sa konfetama budući da su je obožavaoci platforme zahtevali već neko vreme. To navodno nije posledica ankete Elona Muska, već nešto na čemu čelnici ove mreže rade mesecima unazad.

Osim ovog velikog noviteta, najavljeno je i dugme Unmention odnosno opcija napuštanja razgovora kojem niste želeli ni da se pridružite, premda je trenutno ograničena na određeni broj korisnika i nije još izvesno kada će biti dostupna za sve. Sa "Twitter spaces", odnosno audio sobama za ćaskanje ste verovatno već uveliko upoznati, mada i živi razgovori bi tek trebalo da dobiju svoje veliko unapređenje.

Misija "Make Twitter Great Again" izgleda tek hvata zalet.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor