Vikend šetnja: Najzanimljivija dešavanja u gradu

    03.10.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/setnja_cover.jpg

    Loše vreme nije izgovor da se uvučete pod ćebe i ne izlazite do daljnjeg, iako svakako jeste primamljiva opcija slažemo se. Ipak, ostavite to za duboku zimu i dane kad je sneg do kolena (mada i tad ćemo vas terati napolje, svečano se zaklinjemo), a ove nedelje prošetajte po gradu, sa kišobranom ili bez njega.

    U svim galerijskim prostorima Kulturnog centra Beograda izložbe se otvaraju večeras, u četvrtak 3. oktobra sa početkom u 19h i trajaće do 31.oktobra.

     

    “Your voice, echoed”, Asako Shiroki

     

    U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda večeras će svoje radove predstaviti japanska umetnica Asako Shiroki, koja je bila i Dobitnica Nagrade Kulturnog centra Beograda na 56. Oktobarskom salonu 2016. godine. U svojim radovima razotkriva svet koji je ličen uobičajenih značenja i asocijacija, i njen rad započinje veoma jednostavno. Izabere parče drveta i počne da ga testeriše. U tom trenutku zaboravljana svaku ideju o funkcionalnosti i stvara oblik iz svojih pokreta, služeći se tradicionalnim japanskim stolarskim tehnikama i starim alatom i radi bez upotrebe metalnih spojki. Radeći na taj način ona otkriva sam postupak, i čin stvaranja dela, pre nego bilo koju pojedinačnu tehniku.

     

     

    “Između svetova”, Anica Vučetić

     

    — galerija Podroom

     

    Jedna od najpoznatijih video umetnica na srpskoj sceni vizuelne umetnosti, nastavlja da artikuliše poznate teme ali kroz devet novih video instalacija i video ambijenata, nastalih u periodu 2016- 2019 godine. godine. Novi video radovi koji se mogu posmatrati kao vizuelni eseji postavljeni u nizu – Bunar, Sa druge strane, Revoluciju sanjam, Putovanje, Izvan fokusa 2, Prozor, Na osami, Između svetova, Na kraju krajeva – koji čine složenu kompozitnu celinu postavke, i složen, raspričan narativ.

     

     

    — promocija knjige u Kulturnom centru Beograda

     

    — Galerjia caffe, Pančevo

     

    Sve što možemo da kažemo je konačno! Konačno “Honeyland, višestruko nominovan i nagrađivan, sasvim briljantan dokumentarac koji je odneo nagrade i u nekoliko kategorija na ovogodišnjem Sundance festivalu, možemo da gledamo u bioskopu. Doduše, za sada je na repertoaru samo od 3. do 6. oktobra tako da obavezno uplanirajte kada ćete ispratiti priču o Hatidže, poslednjoj ženskoj pčelarki Evrope, koja mora da spasi pčele i povrati red u njihovu zajednicu, ali i svoju.

     

     

    Svetski hit iz Turske, po obećanju dolazi još jednom u Beograd, 6. oktobra. Nakon prethodnog fenomenalnog koncerta došlo je vreme za novi, još bolji. Dark-wave i post-punk su reči kojima se njihova muzika najčešće opisuje, ali ima tu i dosta o new wavea, gotha, i sličnih i srodnih pravaca. Ako ste ljubitelji bilo kog od pravaca, onda je ovo definitivni must check. A iskreno, čak i ako niste.

     

     

    Radosne vesti za sve klabere je da miljenik iz regiona Loco Dice 5. oktobra nastupa u Hangaru i donosi potpuno sveža muzička izdanja, a uz njega će na velikoj Fire bini nastupiti i Dejan Milićević i Nikola Vemić. Loše vesti su da je ostalo baš malo karata tako da požurite.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: