Pretraga

Za sve zaljubljene i one koji će tek biti: Film koji ne želite da propustite i najbolje žurke u gradu

Za sve zaljubljene i one koji će tek biti: Film koji ne želite da propustite i najbolje žurke u gradu

Tekst: BURO.


Voleli ga ili ne, Dan zaljubljenih je zvezda ove nedelje. I to ne nužno zato što moramo tim povodom da uopšte idemo negde i radimo nešto specijalno, sasvim je okej i da ga potpuno izignorišete, ali svi događaji u gradu su kako-tako obojeni slavljenjem ljubavi. One prema sebi ili prema drugima. Đuskajte do jutra, kupite nešto zanimljivo i arty sebi (ili nekom ne poklon), skoknite do bioskopa na prelepu priču o ljubavi.

Za sve zaljubljene i one koji će tek biti: Film koji ne želite da propustite i najbolje žurke u gradu (фото 1)

Ili barem to obećavaju njegovi autori. Kako smo i navikli, nezavisni izdavači, autorski stripovi, knjige, grafike, fanzini, sve na jednom mestu. Izdanja koja ne možete da nađete bilo gde drugde, “mali tiraži, veliki kolaži” uz nežne melodije i činjenicu da je Dan zaljubljenih, pa i prava prilika da ovde kupite poklon na brzinu. Nekom drugom ili sebi, što da ne. Od 20 časova je i otvaranje izložbe "Tehnološki višak" Gorana Stojčetovića i Madam Bvlgari u Uličnoj galeriji a u 23 časa počinje koncert Đure i mornara. Više o izlagačima ovde.

Za sve zaljubljene i one koji će tek biti: Film koji ne želite da propustite i najbolje žurke u gradu (фото 2)

Uz sjajnu muziku i bez duvanskog dima, na "No smoking" igranci, u KC Gradu se u petak slavi ljubav. Prema sebi, drugima, svemu što će da dođe. Đuskajte sami, povedite partnera, dođite sa grupom najboljih prijatelja, samo razigrajte i umorite noge i đuskajte do jutra. Ulaz na igranku je besplatan.

Za sve zaljubljene i one koji će tek biti: Film koji ne želite da propustite i najbolje žurke u gradu (фото 3)

Neodoljiv & Neumoljiv su jedan od omiljenih gradskih DJ dvojaca i u petak puštaju u Svemiru. U filmskom maniru pitaju “da li ste ikad vodili ljubav na podijumu za igru…na Dan zaljubljenih?”. Šta god da im odgovorite svratite do Svemira po još jedan dokaz da još uvek ima ljubavi u klubu.

Za sve zaljubljene i one koji će tek biti: Film koji ne želite da propustite i najbolje žurke u gradu (фото 4)

Ako ste zamislili filmsku scenu u kojoj sedite za šankom, pijete koktel, dok se noć lagano razvija u pozadini a muzički taktovi postaju sve brži onda je žurka u Brankowu jako dobra ideja. Za sve one koji su single i ready to mingle, ali i one druge koji žele da budu kraljice i kraljevi podijuma Lelu, Lars, Sergej Krstić i Erick vrte muziku do jutra.

Za sve zaljubljene i one koji će tek biti: Film koji ne želite da propustite i najbolje žurke u gradu (фото 5)

“Asimetrija”

u bioskopima

Ako vam treba jedan film o ljubavi, o svemu što nije i jeste, kako je jednostavna i nerazumljiva, pravac u bioskope na novi film Maše Nešković “Asimetrija”. Priča prati zapravo tri priče, i tri sasvim drugačija oblika i faze ljubavi. U jednoj dečak i devojčica provode zajedno poslednje dane letnjeg raspusta, pre nego što ona s porodicom emigrira u inostranstvo. U drugoj mladić i devojka se slučajno sreću i ulaze u vremenski ograničenu, strasnu ljubavnu vezu u kojoj ih osećaj da se poznaju od ranije ne napušta. U trećoj, žena i muškarac se rastaju posle 20 godina braka i pokušavaju da se snađu. “Leto je vrelo, ulice Beograda su puste, priče ova tri para se prepliću.” Idealno za vetroviti februar.

Za sve zaljubljene i one koji će tek biti: Film koji ne želite da propustite i najbolje žurke u gradu (фото 6)

Osim što gledamo filmove, o njima možemo i da pričamo. I to kritički, promišljeno i ozbiljno. Iz te perspektive Dom Omladine od ove godine pokreće ciklus filmskih tribina pod nazivom „12 gnevnih filmova“. Ciklus se sastoji od ukupno osam tribina i prvenstveno će se usredsrediti na najnovija filmska i serijska ostvarenja srpskih autora i još važnije, na prilike u kojima oni nastaju. Na probleme i fenomene savremenog društva koje problematizuju i koji se u njima oslikavaju, i lociranje buke, besa, i sveprožimajućeg gneva koji je neretko pokretačka snaga i samih filmskih autora. Ovaj ciklus tribina je zamišljen kao svojevrsna hronologija aktuelnih filmskih dešavanja u Srbiji i svetu, a istovremeno će, sagledavano kroz vizure naših stvaralaca, ali i svedočanstvo vremena u kome živimo. Prva tribina je zakazana za 14. februar i to sa posebnom temom „Migracije u savremenom srpskom filmu“ a učesnici će biti reditelj Mladen Đorđević, glumica Marta Bjelica, scenaristkinja Staša Bajac i rediteljka Sanja Živković.

Za sve zaljubljene i one koji će tek biti: Film koji ne želite da propustite i najbolje žurke u gradu (фото 7)

Koncert Josipe Lisac 

Sava Centar

Josipa proslavlja još jedan svoj rođendan u Beogradu i ne možemo biti srećniji zbog toga. Ko god je bio na njenim koncertima zna da to nisu samo koncerti. To je magično, emotivno, nostalgično, uzbudljivo iskustvo zbog kog se plače čak i kada nema zašto, a Josipa svakom pesmom kao da grli publiku, i ona joj uzvraća. Ko nije, zna šta mu je činiti. Sutra, u Sava Centru.

Za sve zaljubljene i one koji će tek biti: Film koji ne želite da propustite i najbolje žurke u gradu (фото 8)

Vision/Vizija

Ostavinska galerija

Večeras (13. februar) švajcarski fotograf Alex Girod predstaviće u Ostavinskoj galeriji svoju foto-knjigu nastalu tokom tromesečnog boravka u Beogradu, koju je dizajnirao studio NORT. Alex se sa Beogradom upoznao dva puta. Prvi put pred kraj bombardovanja 1999. godine, a drugi 2017. i ova foto knjiga objedinjuje oba njihova susreta. Za Alexa je Beograd priča o dekonstruktivnoj rekonstrukciji, o ljubavi na prvi pogled, o melanholičnom zaboravu, o ponosu reka, o hipnotišućoj magiji.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar