Homemade MASKE za lice: Otkrivamo naša TRI recepta

  26.01.2024.
  RECOMMENDED

  Briga o koži i redovna nega čine sastavni dio naše svakodnevice. Ukoliko ste uz to i osoba koja teži jednostavnim i prirodnim načinima kako bi održala svoju kožu zdravom i sjajnom, naša tri Homemade recepta za prirodnu masku za lice mogu biti vaš sledeći poduhvat.

  Homemade maske za lice, ponovo su doživele svoju popularnost, posebno na društvenim mrežama. Kreirane uz pomoć jednostavnih sastojaka koje možda već posedujete, recepti za maske koje smo izdvojili nude prirodnu njegu kože bez dodatnih hemikalija.

  MixCollage 24 Jan 2024 03 56 PM 6006 1

  MASKE ZA LICE:

  Umirivanje

  Gradska zagađenost, prašina, zima. Naša koža je preopterećena, a iritacija neizbežna. Uz ovu masku za lice, možete očekivati glatku i umirenu kožu. Idealna je za trenutke pred spavanje.

  Sastojci: Kkašičica meda, kašičica kokosovog ulja, ¼ zrelog avokada, dve kapi prirodnog ulja lavande

  Ova maska za lice pruža duboku hidrataciju kokosovim uljem, pruža koži dozu antioksidansa medom i umiruje crvenilo uljem lavande. Pomiješajte sve sastojke i nanesite četkicom.

  maske za lice

  Hidratacija

  SOS za sve one kojima je koža krenula da se peruta. Ukoliko vaša trenutna hidratantna nega ne čini puno za vašu suvu kožu, ne tražite dalje.

  Sastojci: 1/2 avokada, kašika meda, šaka ovsa

  Med je još odličan humektans, što znači da pomaže koži da zadrži vlagu bez osećaja masnoće. Uz duboku hidrantnu moć avokada i mali piling ovasom, spremni ste za zimu.

  853390bdf7c0ddbcc64caa6de07a8899

  Protiv nečistoća

  Tek se ispituju različiti štetni efekti koje agresori u našem okruženju i vazduhu poput zagađenja (posebno čestica i CO2) imaju na našu kožu. Ova maska može pomoći onima koji teže prirodnom čišćenju.

  Sastojci: Bademovi listići i dve kašike maslinovog ulja

  Možda ne zvuči kao mnogo, ali sadržaj masnih kiselina iz badema može prodreti u kožu, čineći je mekom i podatnom, dok vitamin E iz maslinovog ulja deluje kao oklop protiv slobodnih radikala koji mogu dovesti do bez sjaja, dehidracije i sitnih linija.

  5044e9e79938094fbdc5e12a09e0c36a

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: