Pretraga

BURO. izbor: donosimo vam najbolje beauty momente sa revija visoke mode

BURO. izbor: donosimo vam najbolje beauty momente sa revija visoke mode

Nije sve u odeći

Tekst: Manda Javorina

Prošlo je dok smo trepnuli, a mi smo ostali da sređujemo utiske. Omiljeni momenti sa piste su sigurno “glavni” ali udubite se malo bolje, odeća nije jedina zvezda predstave. Ovo je prilika u kojoj beauty magovi takođe dobijaju carte blanche da puste mašti na volju - očekujte najluđe lookove, dijamantske suze i kreste u kosi, oklope preko lica i predimenzionirane obrve - sve je dozvoljeno. I poželjno!

U slučaju da niste do sada imali vremena za detalje (ako uopšte smem tako da ih nazovem), odvojili smo za vas najbolju šminku i frizure sa Nedelje visoke mode za jesen/zimu 2019/20.

 

Givenchy pankeri

 

BURO. izbor: donosimo vam najbolje beauty momente sa revija visoke mode (фото 1)
BURO. izbor: donosimo vam najbolje beauty momente sa revija visoke mode (фото 2)

Kako izgleda anarhična dama koja tumara zamkom? Ima krestu, naravno! Ali ne bilo kakvu, Givenchy pankerka je prefinjena ali ima stav i zato njena kresta, osim toga što se protivi zakonima gravitacije, izgleda i kao da je od perja. Noblesse Radicale nikad nije izgledao ovako dobro.

 

Chanel dečačke obrve i ajlajner

 

BURO. izbor: donosimo vam najbolje beauty momente sa revija visoke mode (фото 3)

 

BURO. izbor: donosimo vam najbolje beauty momente sa revija visoke mode (фото 4)

Želimo da se učlanimo u klub Chanel knjiških moljaca. Odmah. Jake obrve i nežan ajlajner su jedini fokus na licu, skroz primereno naočarama za čitanje, zar ne? Ostatak lica bez boje i zalizani niski rep sa dubokim razdeljkom sa strane. Skoro bajkovit primer lepote u jednostavnosti.

 

Schiaparelli suze od dijamanata

 

BURO. izbor: donosimo vam najbolje beauty momente sa revija visoke mode (фото 5)
BURO. izbor: donosimo vam najbolje beauty momente sa revija visoke mode (фото 6)

Her tears fall like diamonds - pravi “post-Schiap” nadrealizam. Tražite u njima simboliku ili jednostavno uživajte u tome kako izgledaju (i planirajte kako da ih izvedete na sledećem maskenbalu). Ok, ovaj je bio najjači, ali i svaki drugi look sa revije bio je kao smišljen za Instagram. Schiaparelli je upravo postao veliki igrač među beauty trendseterima.

 

Iris van Harpen samuraji

 

 

BURO. izbor: donosimo vam najbolje beauty momente sa revija visoke mode (фото 7)
BURO. izbor: donosimo vam najbolje beauty momente sa revija visoke mode (фото 8)

Eko-ratnicima ne treba šminka, oni ako treba nose oklop na licu. I frizure samuraja, sjajne kao da su nalakirane i spremne za svaki izazov. Iz nekog razloga, mogli bismo i Galadriel da zamislimo u prvim redovima ove bitke.

 

Valentino šljokice i Lauren Hutton

 

BURO. izbor: donosimo vam najbolje beauty momente sa revija visoke mode (фото 9)
BURO. izbor: donosimo vam najbolje beauty momente sa revija visoke mode (фото 10)

Ni manje ni više nego tri trenda: mini pletenice na zalizanim punđama, raznobojne šljokice na očima i izblajhane obrve - sve to je bilo potrebno da da pravu dimenziju odeći koja oduzima dah. Ali najjači beauty momenat cele revije (a možda i cele Nedelje mode) je Lauren Hutton koja, skoro bez i trunke šminke, korača sa manekenkama.

 

Ralph & Russo mitologija

 

BURO. izbor: donosimo vam najbolje beauty momente sa revija visoke mode (фото 11)
BURO. izbor: donosimo vam najbolje beauty momente sa revija visoke mode (фото 12)

Od rajfova sa predimenzioniranim biserima, pletenica i savršeno-rumenog tena i srebrne senke, Ralph & Russo manekenke su izgledale kao mitska bića. Oči u prvom planu, sa jednobojnim metalik senkama i ponekim biserom, čisto futurizma radi.

 

Dior smokey eye

 

BURO. izbor: donosimo vam najbolje beauty momente sa revija visoke mode (фото 13)

 

BURO. izbor: donosimo vam najbolje beauty momente sa revija visoke mode (фото 14)

Peter Philips je savršeno uspeo u svojoj nameri da “dopusti karakteru svake od devojaka da definiše krajnje raspoloženje. Na jednoj devojci je malo više pank, na drugoj romantično.” Moderno, čisto i bez maskare. Ne morate nositi veo sa potpisom Stephen Jones da biste ovo probali.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor