Pretraga

Da li kozmetiku treba čuvati na hladnom?

Da li kozmetiku treba čuvati na hladnom?

Zašto vam treba beauty frižider i šta treba da držite u njemu

Tekst: Manda Javorina


2019. ćemo pamtiti kao godinu u kojoj su svi načini na koji držimo stvari kod kuće postali neverovatno stylish. Okrivite Instagram ili sad već dobro poznat Marie Kondo efekat ali danas sve što posedujete treba da ima svoje određeno mesto, a to mesto ništa ne valja ako nije lepo (i Insta-friendly).

Dakle, pored elegantno organizovanih polica na kojima ste izložili svu svoju kozmetiku i fotogeničnih aranžmana na toaletnom stočiću, sada vam treba i beauty frizider - u kom ćete drzati sve proizvode koje koristite, a koji zahtevaju čuvanje na niskim temperaturama.

Da li kozmetiku treba čuvati na hladnom? (фото 1)

Ako volite kozmetiku velike su šanse da vam se nalazi svuda po stanu: u ormariću u kupatilu, oko lavaboa, na noćnom stočiću. Vrlo verovatno već nešto od svega toga držite u svom kuhinjskom frižideru. Sam koncept nije potpuno nov, dobro je poznato da neki proizvodi za negu kože duže traju ako se čuvaju na temperatiuri nižoj od sobne. Niske temperature sprečavaju razvoj loših bakterija i gljivica (pogotovo na proizvodima koje uzimate iz ambalaže prstima), kao i oksidaciju koja je neminovna u dodiru sa vazduhom. 

I šta konkretno treba da stoji u jednom beauty frižideru? Ne samo ono što dobro izgleda na fotkama, ipak postoje stvarni razlozi (i to dobri) za kupovinu istog.

Da li kozmetiku treba čuvati na hladnom? (фото 2)

Rekviziti za masažu lica

Roleri od rozenkvarca ili žada već hlade sami po sebi, a dodatno rashladjeni postaju duplo efikasniji. Pospešuju limfnu drenažu (i time smanjuju nadutost) i čine ten sjajnijim tako što ubrzavaju cirkulaciju.

Papirne maske

Elastične papirne maske su svakako bolje od običnih, a kada se drže u frižideru postaju najbolja stvar za oporavak umorne kože. Zatežu je, hidriraju, smanjuju crvenilo i nadutost. Isto vazi i za maske za kožu oko očiju u vidu flastera.

Serumi koji sadrže nestabilne aktivne sastojke

Da li ste znali da je vitamin C osetljiv na kiseonik, svetlost i više temperature? Ako želite da svoja moćna svojstva zadrži do poslednje kapi, najbolje je da ga čuvate na hladnom i mračnom mestu.

Dnevna krema

Ovo, naravno, nije obavezno ali sve kreme i losioni na bazi vode i u formi gela su efikasnije kad se rashlade. Kreme za lice i negu kože oko očiju će bolje zatezati kožu, ublažavati nadutost i privremeno smanjivati pore. 

Sprejevi za negu

Bilo koja da im je svrha - toniranje, osvežavanje ili hidratacija - rashlađene kapljice biće kao kapi kiše na vašoj koži. Ovi sprejevi su korisni za mnoge stvari pošto setuju šminku i daju instant svežinu koži.

Probiotici, suplementi i potpuno prirodni proizvodi

Svi proizvodi koji u sebi sadrže kulture probiotika moraju biti na hladnom da bi se produžio život korisnih bakterija. Pored toga, kozmetika koja ne sadrži konzervanse, kao što je paraben, ima kraći rok trajanja ako se čuva na sobnoj temperaturi. 

Lak za nokte

Niske temperature će produžiti stabilnost formule i sprečiti raslojavanje i zgušnjavanje laka.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar