Pretraga

Insajderi otkrivaju beauty tajne sa seta serije \"The Crown\"

Insajderi otkrivaju beauty tajne sa seta serije "The Crown"

Tekst: BURO.

"The Crown" je jedna od najpopularnijih i najskupljih Netflix projekata, a stvari se dodatno dovedene do usijanja u novoj petoj sezoni u kojoj se (opasno) približavamo događajima koji su još uvek sveži u našem sećanju. Kritičari, istoričari ali i akteri izražavaju sumnju u verodostojnost  ali niko ne može da ospori da je Elisabeth Debicki savršeno odabrana za ulogu princeze Diane. Otkrivamo vam insajderske informacije kako je beauty tim uspeo da ovako maestralno izvede zadatak.  


CATE HALL: GLAVNA ŠMINKERKA


Cate Hall radila je na svim sezonama serije "The Crown", a u svom portfoliju ima projekte kao što su filmski hitovi "Žena u crnom" i kratkometražni film "Steve" sa Colinom Firthom i Keirom Knightley. Za ovu seriju, Kate se pripremala mesecima, proučavala je arhivske snimke i transformacije kroz koje su glavni likovi prolazili tokom života. Kraljica Elizabetha je, na primer, uvek birala jednostavnu šminku: mat porecelanski ten, blago rumenilo i nije koristila ajlajner ili maskaru - što je bio njen način da vizuelno naglasi svoju uzdržanost i skromnost. U novoj sezoni, Imelda Staunton koja igra kraljicu, zaista nema maskaru ni u jednoj sceni.

Insajderi otkrivaju beauty tajne sa seta serije "The Crown" (фото 1)


FRIZURA


Insajderi otkrivaju beauty tajne sa seta serije "The Crown" (фото 2) Peta sezona serije počinje 1991. godinom, u kojoj je princeza Diana upoznala poznatog frizera Sama McKnighta i promenila frizuru. Ošišala se poput dečaka i počela da nosi kratku razbarušenu kosu. Sam je radio sa supermodelima devedesetih - od Linde Evangeliste pa do Eve Herzigove - i uvek je govorio kako je i Diana bila od iste fele: jaka i izdržljiva, rečju "prava Amazonka" iako često ni sama nije verovala koliko je njea snaga.

Insajderi otkrivaju beauty tajne sa seta serije "The Crown" (фото 3) Elizabeth Debicki u seriji nosi perike, a Cate Hall se priseća koliko je bilo teško potrefiti savršeno šišanje i formu originalne Dianine frizure, a isprobali su preko deset različitih opcija dok nisu pronašli pravu. Pored one koju glumica nosi u većini scena, napravljene su i posebne perike za određene scene kao što je čuveni intervju koji je Diana dala za BBC.

Insajderi otkrivaju beauty tajne sa seta serije "The Crown" (фото 4)
Insajderi otkrivaju beauty tajne sa seta serije "The Crown" (фото 5)


ŠMINKA


Insajderi otkrivaju beauty tajne sa seta serije "The Crown" (фото 6) U novoj sezoni susrećemo se sa odraslijom princezom koja više ne nosi plavu senku preko celog kapka (legendarna šminkerka Mary Greenwell ju je ubedila da odustane od toga) već je počela da koristi braon i crne olovke za oči koje je suptilno blendala ispod donjeg kapka. 

Insajderi otkrivaju beauty tajne sa seta serije "The Crown" (фото 7) Na setu su najviše korišćeni MAC proizvodi, pogotovo njihovi sedefasti ruževi i svetlucave senke koje su obeležile devedesete. Za preplanuli ten, šminkeri su koristili Glow Primer i Giorgio Armani Luminous Silk liniju tečnih pudera, dok sue za pripremu kože odabrali sada već legendarnu kremu Augustinus Bader.

Insajderi otkrivaju beauty tajne sa seta serije "The Crown" (фото 8)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor