Pretraga

Jutro posle: Ovo su beauty proizvodi uz koje ćete se brzo oporaviti od zabave (čak i one kućne)

Jutro posle: Ovo su beauty proizvodi uz koje ćete se brzo oporaviti od zabave (čak i one kućne)

Tekst: BURO.

Jutro nakon neprospavane noći je izazov i za telo i za glavu, a to znači da se vidi i na našem licu (pogotovo ukoliko ste legli da spavate, a niste skinuli šminku koju ste jedva dočekali da isprobavate). Donosimo vam kozmetiku na koju u ovakvim trenucima zaista možete da se oslonite - i nastavite da uživate u praznicima, a da izgledate kao da ste dobili bar osam sati kvalitetnog sna.

Tonik ili sprej za lice, plus serum za hidrataciju

Hidratacija, hidratacija, hidratacija. Ukoliko ste proveli neprospavanu noć, bitnija je nego ikad. Tonik, esencija ili sprej koji će koži pružiti dodatnu dozu je nezamenljiv, a razbudiće i vas i vaše lice. Nakon njega sledi obavezan serum za intenzivnu hidrataciju ili booster.

Gel za tuširanje sa mirisom koji razbuđuje

I blago rashlađuje. Svakako ne želite da zaspite pod tušem ili za doručkom. Neka voda kojom se tuširate bude malo hladnija nego što ste navikli, a sredstvo za kupanje neka sadrži citruse, mentol, eukaliptus, đumbir ili ruzmarin. Lavanda je takođe dobar izbor i ne služi samo za opuštanje i uspavljivanje.

Roleri za masažu

Na raspolaganju su nam dodaci za gua-ša i razni hi tech gedžeti ali jedna od najosnovnijih stvarčica koje pomažu kod otečenosti lica jeste upravo prosti roler za masažu. Ta otečenost jeste, nažalost, potpuno normalna posle neprospavane noći ali to ne znači da treba da se sa njom mirno pomirimo i ne uradimo ništa. Ohladite roler ili neku drugu spravicu za masažu i desetak minuta posvetite masaži lica za limfnu drenažu. Ovo su neke od najboljih tehnika.

Maska za lice

Maske imaju reputaciju spasilaca kože potpuno zasluženo: one sadrže visoku koncentraciju aktivnih sastojaka i brzo deluju pa su zato nezamenljive u hitnim slučajevima. Ok, znam da se ne radi o životu ili smrti, ali niko ne želi da praznike provede sa umornim, dehidriranim ili masnim licem (alkohol i nespavanje se mogu manifestovati na razne načine). Ukoliko ste preterali, u pomoć stižu maske za hidrataciju, balansiranje kože, vraćanje sjaja ili čišćenje. Birajte onu koja vam najviše odgovara ili se jednostavno poslužite multimasking tehnikom i na različite delove lica nanesite različite maske po potrebi.

Preparati sa vitaminom C

Već i vrapci na grani znaju da je ovaj vitamin jedan od najmoćnijih antioksidanasa ali i da koži daje boost energije. On pospešuje mikrocirkulaciju, ujednačava ten i, čak, pomaže sa hiperpigmentacijskim flekama.

Krema za regiju oko očiju

Kofein, alge, zeleni čaj… Sve su ovo sastojci koje želite u kremi za okoloočnu regiju kada je otečena. Ove supstance rade tako što stimulišu prokrvljenost i protok limfe što znači i da smanjuju otoke sledećeg jutra. Za najbolje rezultate kombinujte ih sa masažom i hlađenjem.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor