Pretraga

Kako da nikad više ne kupite pogrešno rumenilo

Kako da nikad više ne kupite pogrešno rumenilo

Tekst: BURO.


Rumenilo je čarobni štapić makeupa. I u dobrom i u lošem smislu. Ako vam odgovara, izgledaćete svežije, odmorno i mlađe. U suprotnom, retko šta može tako da vas unakazi. Ton kože je, naravno prva stvar koju uzimamo u obzir. Svetloj koži odgovaraju svetlo ružičasti i tonovi breskve, a ako ste ljubitelj drame onda i tamnije roze koje vuče na šljivu pod uslovom i samo ako je providne teksture. Koža koja je u "zlatnoj sredini" može dobro da izgleda sa svim tonovima pa je odlično rešenje kupiti paletu odgovarajućeg podtona - to će vam omogućiti da sami kontrolišete intenzitet. Maslinasta koža ume nekada da izgleda sivkasto i isprano pa joj najviše odgovaraju tople narandžaste i intenzivno ružičaste nijanse (a nekada i bronzer može da posluži sasvim lepo).

I sada se stvari (malo) komplikuju: kada kažemo "odgovara", ne mislimo samo na boju već i na teksturu rumenila. U kamenu, tečno, u stiku... Naravno da je velik faktor u odabiru šta volite (ili mislite da volite) ali, ako želite zaista besprekorne rezultate, tip vaše kože je jednako važan koliko i njen ton.

Kako da nikad više ne kupite pogrešno rumenilo (фото 1)
Rouge Blush, Christian Dior, 6.050 din; Minimalist Whipped Powder Blush, Shiseido, 5.289 din; L'Orchidée Highlighting Blush, Sisley, 11.429 din.

Masna koža i bubuljice

Ako imate masnu kožu i proširene pore, najbolji prijatelj vam je rumenilo u kamenu. Nemojte brinuti, ako ga dobro izblendate, neće delovati ni teško, ni neprirodno. Druge teksture će vam jednostavno "skliznuti" sa kože. Držite se podalje i od onih koji sadrže mineralna ulja. Ako ste skloni bubuljicama, izbegavajte guste teksture poput stika. Slobodni, široki potezi daju intenzivnije rezultate ali najbolje je da, nakon tog prvog koraka, manjom četkom izblendate ivice za neprimetan i prirodan prelaz.

Kako da nikad više ne kupite pogrešno rumenilo (фото 2)
Rumenilo u stiku Cheek Stick, Aura, 759 din; Teint Idole Ultra Stick Blush, Lancôme, 4.063 din; Chubby Stick Cheek Colour Balm, Clinique, 3.539 din.

Normalna i suva koža

Imate sreće - odgovara vam velika većina formula ali kremaste teksture ća vam dati najprirodniji efekat. Ako želite viši nivo drame, uvek ih možete pojačati jednim prelazom rumenila u prahu ili kamenu. Stikovi kremaste teksture su najlakši za nanositi: prstima ćete dobiti odličan rezultat zato što njihova toplota pomaže proizvodu da se lepše upije u kožu. Nanesite ih tamo gde se inače prirodno zarumenite.

Kako da nikad više ne kupite pogrešno rumenilo (фото 3)
Benetint, Benefit, 5.000 din; Babydoll Kiss and Blush, Yves Saint Laurent, 4.789 din; Rouge Coco Lip Blush, Chanel, 3.989 din.

Tečna rumenila & Stains

A šta sa potpuno tečnim teksturama? Neke su odavno dostigle kultni status zbog prirodnog i dugotrajnog efekta. Istina je da na masnoj koži, nažalost, neće trajati ali i normalnu i suvu kožu treba pripremiti za ovu vrstu boje. Naime, zbog vodenaste teksture ovakva rumenila se jako brzo upijaju i često vam ne ostavljaju dovoljno vremena da izblendate ivice. Trik: pre nanošenja stavite dodatni tanki sloj hidrantne kreme, ona će sprečiti da koža upije rumenilo pre vremena, i krenite polako, lako ćete dodati još.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar