Pretraga

Pet stvari koje treba da znate o nadogradnji trepavica, a niko vam ih do sada nije rekao

Pet stvari koje treba da znate o nadogradnji trepavica, a niko vam ih do sada nije rekao

Tekst: Manda Javorina


Ko nije poželeo duže, gušće i tamnije trepavice, neka prestane da čita. Niko nije prestao? Tako sam i mislila. Ovo je potraga koja za većinu žena traje čitav život. Nekada se zaustavlja na isprobavanju maskare, nekad na stalnom traženju one nove i bolje maskare i kombinovanju različitih (kriva i kriva), nekad na trajnom uvijanju i farbanju (opet duplo kriva), a nemali broj nas probao je i veštačke trepavice. U raznim oblicima. Moja prva nadogradnja završila se potpuno neslavno pošto su mi - u istom salonu i bez upozorenja -  zakazali prvo nadogradnju, a zatim tretman lice nakon koga su, zbog uljanih preparata koje su koristili, moje nove trepavice otpale za jedan dan. Novac mi nije vraćen već mi je ponuđeno da tretman ponovim ali i ponovo platim iako je vlasnica priznala da je greška bila njihova. Ovu avanturu danas posmatram kao neprocenljivo iskustvo pošto niko nikad nije više uspeo da me na sličan način pređe. 

Kada je nadogradnja trepavica u pitanju, brošure i obećanja nisu isto što i stvarnost. Prvo i osnovno, dobro pogledajte gde ste došli i da li trepavice i estetika onih koji rade u salonu odgovara vašoj. Ovo je isti princip i za biranje dermatologa i hirurga, ako mene pitate, ali digresiram. To je najvažnije, kao i činjenica da ukoliko se kvalitetno urade, a vi o njima pravilno vodite računa nema nikakvog razloga da vam se prirodne trepavice "unište". Nakon skidanja, biće sasvim dovoljno da ih malo ponegujete i to je to. A ako se tek spremate da odete u salon, imajte na umu sledeće stvari.

Pet stvari koje treba da znate o nadogradnji trepavica, a niko vam ih do sada nije rekao (фото 1)

1

Najvažnije je da trepavice budu prilagođene vama

U svakom salonu u koji vredi otići, osoba koja radi nadogradnju će vas prvo pažljivo saslušati, a zatim ponuditi opcije. Baš kao i kod anti-ageinga ono što klijent zamislili ne mora da odgovara stvarnom stanju ili da bude realno izvodljivo. Saslušajte i vi njih (a ako ste ih odabrali tako da vam se sviđa kako tehničar izgleda onda nema razloga da im ne verujete) i zatim napravite konačan izbor. Na primer, ja sam želela duže trepavice ali sa njima - pogotovo ako se postave skroz do kraja spoljašnjeg ugla oka - izgledam pospano. Not good. Imajte na umu da ova vrsta trepavica zaista može da vam vizuelno promeni oblik oka.

2

Oči će vam biti jako suve neposredno nakon stavljanja nadogradnje

Iako je u teoriji ovo individualna stvar, ja i prirodno imam izrazito suve oči i muku mučim sa njima pa sam bila neprijatno iznenađena ovakvim razvojem događaja na koji me niko nije upozorio. Slično mogu da očekuju i svi koji nose sočiva. Ovo se dešava zato što su vam oči neprirodno dugo otvorene, a kao nešto što će malo olakšati situaciju preporučujem ukapavanje veštačkih suza za vreme procedure ukoliko vam kažu da smete. Ako ne, zapitajte se da li ovo zaista želite i spremite se na neprijatnost.

Drugi razlog zbog kog možete imati neprijatnost u oku jeste mogućnost da lepak dok isparava izazove crvenilo. Ovo nije opasno i rešava se kapima protiv crvenila tzv. vazokonstriktorima. U slučaju da crvenilo ne prestane do sledećeg dana, da se pojačava i da ga prati svrab, moguće je da imate neku vrstu alergijske reakcije i najbolje je da se obratite lekaru. Ovo se, na sreću, dešava zaista retko.

Pet stvari koje treba da znate o nadogradnji trepavica, a niko vam ih do sada nije rekao (фото 2)

3

Što su trepavice duže, to će se više videti

Pre nego što mi kažete: "Dobr'jutro, proto!" da pojasnim: ne mislim na to da će ih videti drugi, već vi. Da, nadogradnja trepavica vam ulazi u vidno polje. Pitanje je samo koliko i da li vam to smeta. Ja sam se navikla i nije mi predstavljalo nikakav problem.

4

Koliko će trajati zavisi od toga koliko brzo rastu vaše trepavice

Svako ko vam nudi apsolutnu garanciju - laže - i treba da se okrenete i izađete iz salona. Iskreno, ja se još nisam susrela sa takvim slučajevima ali ko zna. Moj prosek je oko četiri nedelje. Objašnjenje je vrlo jednostavno: nadogradnja se lepi za vaše prirodne trepavice pa kako izrastaju one, ispada i nadogradnja.

Pet stvari koje treba da znate o nadogradnji trepavica, a niko vam ih do sada nije rekao (фото 3)

5

Svaki dan je vežba samokontrole

Bukvalno svaki. Ili je bar bilo tako. Većina nas nesvesno i neprestano dodiruje lice, oči i usta, a ovo osim toga što u trenutnoj situaciji postaje jako rizično iz ozbiljnih razloga, pogubno deluje i na nadograđene trepavice. Ako do sada još niste, predlažem da osvestite svoje ponašanje, koristiće vam na više nivoa, a evo i kratkih saveta koji će pomoći.

A šta posle? 

Realno, samo nega. Ponavljam: ako se kvalitetno urade i vi se ponašate u skladu sa savetima, vaše prirodne trepavice ne bi trebalo da se oštete. Moj problem je bio subjektivan osećaj da su "nepostojeće" nakon nadogradnje iako se objektivno ništa dramatično nije promenilo u odnosu na pre. 

Za negu je bolje koristiti serume a ne ulja. Oni se nanose na suve i čiste trepavice, bar dva milimetra od same konjunktive sa kojom serum ne treba da bude u kontaktu. Sastojci koje tražite su: keratin koji ojačava i obnavlja trepavice, pantenol koji stvara zaštitni film preko njih i kolagen koji ih ojačava.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar