Pretraga

Ovo su proizvodi za negu tela uz koje ćete se osetiti kao novi

Ovo su proizvodi za negu tela uz koje ćete se osetiti kao novi

Tekst: BURO.


Hajde da za trenutak prestanemo da stavljamo lice u prvi plan - došlo je konačno vreme da skinemo trenerke i otkrijemo kožu tela nakon zime (i karantina). Sasvim je moguće, naravno, da ste za vreme izolacije negu izdigli na novi nivo, i ako jeste čestitamo ali i to ne znači da vam nije potrebno malo beauty osveženje proizvoda za telo, zar ne? Popunite prazna mesta nakon velikog prolećnog spremanja i upotpunite plan priprema kože za leto uz naše favorite. 

 

HIDRATACIJA

 

 

Svakom tipu kože je potrebna hidratacija. Suva ulja za negu su idealna za letnje mesece (kada je lice u pitanju, bolje ih sačuvajte za niže temperature) pošto intenzivno hidriraju i daju nenadmašan sjaj koži. Posebna mleka namenjena suvoj, atopičnoj i osetljivoj koži sada su obavezna za sve koje imaju ove probleme zato što je koža posebno izložena svim spoljnim uticajima. A tu su i klasični blagi favoriti sa sastojcima poput aloje koji se brzo upijaju i ne ostavljaju trag. 

 


 

PILING

 

 

Eksfolijacija ima iste efekte na telo kao i na lice - sjajnu kožu. Savršena je priprema za sve naredne korake pošto se svi proizvodi bolje upijaju kada skinete sloj mrtvih ćelija sa površine kože ali je ljudi najčešće preskaču kod kuće. Korišćenje pilinga pospešuje proizvodnju kolagena, čini kožu glatkom, elastičnom i sprečava stvaranje bubuljica. Za osetljive delove tela, kao što su vrat i dekolte, preskočite grublje pilinge sa kuglicama i odlučite se za hemijski eksfolijant koji je nežniji. Koristite pilinge jedan do tri puta nedeljno, ne više.

 


 

SAMOPOTAMNJIVANJE

 

 

Jedini način da dobijete "zdravu preplanulu boju". Petnaestak minuta dnevno bez zaštite koliko se preporučuje zbog zdravlja i sintetisanja vitamina D neće vam dati zlatnu nijansu koju mnogi i dalje izjednačavaju sa letom. Ključna reč kod samopotamnjivanja jeste "suptilno" - pogotovo ukoliko ne idete na profesionalne tretmane. Izaberite sredstva laganih tekstura koje se lako razmazuju i koja postepeno potamnjuju kožu dan za danom i ne zaboravite da je priprema u vidu pilinga više od pola posla.

 


 

SREDSTVA ZA TUŠIRANJE

 

 

Zato što je upravo tuširanje jedno od najboljih rituala letnjih meseci i odavno smo prešli na viši nivo od samog čišćenja. Ono može biti deo rituala aromaterapije, probudi vas ili umiriti, a može biti i sastavni deo nege kože tela. Suva koža sklona atopiji biže vam zahvalna na blagim sredstvima na bazi ulja koja ne sadrže sapun i ne isušuju, dok će masniji tipovi skloni bubuljicama osetiti benefite gelova sa sastojcima poput ulja čajevca i salicilne kiseline koji dubinski čiste pore i umiruju upale.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar