Pretraga

Tajna blistave i srećne kože u karantinu

Tajna blistave i srećne kože u karantinu

Tekst: Manda Javorina


Početkom marta, pre nego što smo se našli u situaciji u kojoj smo sada (oprostićete mi ako se malo zabrojim ovih dana), odlučila sam da probam Eucerinov Hyaluron-Filler Hidro Booster za intenzivnu hidrataciju. Po mojoj računici, hidratacije nikad dosta i za nju nikada nije rano (ili kasno). Ona je osnova svega - ni najjači preparat ili procedura vam neće pomoći ako vam je koža žedna. Namerno ne govorim “suva” zato što ta reč uglavnom označava određeni tip kože, a hidratacija je neophodna svima - nekada baš masna koža najviše pati. Bilo kako bilo, u mom regularnom asortimanu se već duže vreme nalaze Eucerinove Hyaluron-Filler maske za lice u kojima zaista uživam, a sada mogu slobodno da kažem da je poslednji proizvod koji sam uvrstila u svoju rutinu vrlo verovatno razlog zbog kog ne primećujem negativne efekte karantina na svom licu.

Tajna blistave i srećne kože u karantinu (фото 1)

Naime, sve više mi se javljaju ljudi sa istom rečenicom koja u suštini zvuči ovako “ne znam šta mi se dešava sa licem od kad smo u izolaciji.” Neko primećuje da je koža izgubila sjaj, nekom je postala grublja na dodir (haj'mo nazad na prvi korak - hidrataciju), neko ima više bubuljica ili crvenilo… Problemi istina jesu različiti ali kao da se množe od kad vreme provodimo iza zatvorenih vrata. Razlozi za ovo mogu biti razni ali ja i dalje verujem da dnevna rutina igra veliku ulogu u njihovom saniranju. Za početak, nevezano za to koliko imate godina, koža koja nije hidrirana izgleda umorno, sivo i nema sjaj. Nešto što izgleda kao tanka linija ili borica ume sasvim lepo da nestane kada licu pružite ono što mu treba, a prva stvar koja mu treba jeste vlaga.

Tajna blistave i srećne kože u karantinu (фото 2)

Dermatolog koju jako volim mi je davno otkrila da kremu treba uvek da nanosim na vlažnu kožu iz dva razloga. Prvi je taj da se koža ponaša kao sunđer - a svi znamo da suv sunđer upija mnogo lošije od mokrog - i drugi je da se na taj način dodatna vlaga zadržava unutar kože. Od tog dana više nikad nisam stavila kremu na suvo lice ili telo i upravo tu na scenu stupa ovaj Eucerinov booster. On je taj dodatni ali vrlo često presudan korak. Koristim ga svaki dan, ujutro i uveče, posle umivanja ali pre kreme. Lice, vrat i dekolte. Bez preskakanja. Svaki put. Ne štedim, iako je vrlo izdašne i lagane teksture. Uživam u celom procesu: volim gelove, volim blag miris, malo i izmasiram lice prstima, osetim kako se upija. To je moj mali zen trenutak za stres na minimumu.

Tajna blistave i srećne kože u karantinu (фото 3)

Stresa naravno ima, ali ja sam tip osobe kojoj ritual nege zaista puno znači - i psihički i fizički. Mnoge stvari su nam onemogućene ali ova nije. U tom vremenskom prozorčiću, nekad zažmurim pa premotam malo unapred. Nađem se tako u letu. Ne u gradu, već negde na moru, uvek u onom trenutku kad se predveče vratim sa plaže i istuširam, i sa mokrom kosom mažem lice pa polako biram haljinu za grad. Šminka mi realno ne treba, osim malo maskare, koža mi je sjajna i blistava, ohlađena kao da sam joj dala veliku čašu vode. Onda zadovoljno udahnem i iskoračim kroz vrata.

Pronađite svoju malu meditaciju - vredi. Ako je spojite i sa nekim ritualom od kog će vam koža biti lepša i zaštićena, praktično ste osvojili wellness premiju.

Tajna blistave i srećne kože u karantinu (фото 4)

Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster namenjen je nezi kože u svim životnim dobima, i to već od ranih dvadesetih, samostalno ili u kombinaciji sa drugim preparatima za negu. Intenzivna hidratacija koju pruža učiniće kožu lica mekom i lepom, umanjiti prve bore, ali i odložiti pojavu drugih znakova starenja. U kasnijim godinama, uz redovnu anti-age negu, Eucerin®Hyaluron-Filler Hidro Booster obezbediće koži dodatnu trenutnu i dugotrajnu hidarataciju.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar