Tajna blistave i srećne kože u karantinu

  21.04.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/eucerin_cover.jpg

  Početkom marta, pre nego što smo se našli u situaciji u kojoj smo sada (oprostićete mi ako se malo zabrojim ovih dana), odlučila sam da probam Eucerinov Hyaluron-Filler Hidro Booster za intenzivnu hidrataciju. Po mojoj računici, hidratacije nikad dosta i za nju nikada nije rano (ili kasno). Ona je osnova svega – ni najjači preparat ili procedura vam neće pomoći ako vam je koža žedna. Namerno ne govorim “suva” zato što ta reč uglavnom označava određeni tip kože, a hidratacija je neophodna svima – nekada baš masna koža najviše pati. Bilo kako bilo, u mom regularnom asortimanu se već duže vreme nalaze Eucerinove Hyaluron-Filler maske za lice u kojima zaista uživam, a sada mogu slobodno da kažem da je poslednji proizvod koji sam uvrstila u svoju rutinu vrlo verovatno razlog zbog kog ne primećujem negativne efekte karantina na svom licu.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1587673982856987.jpg

  Naime, sve više mi se javljaju ljudi sa istom rečenicom koja u suštini zvuči ovako “ne znam šta mi se dešava sa licem od kad smo u izolaciji.” Neko primećuje da je koža izgubila sjaj, nekom je postala grublja na dodir (haj’mo nazad na prvi korak – hidrataciju), neko ima više bubuljica ili crvenilo… Problemi istina jesu različiti ali kao da se množe od kad vreme provodimo iza zatvorenih vrata. Razlozi za ovo mogu biti razni ali ja i dalje verujem da dnevna rutina igra veliku ulogu u njihovom saniranju. Za početak, nevezano za to koliko imate godina, koža koja nije hidrirana izgleda umorno, sivo i nema sjaj. Nešto što izgleda kao tanka linija ili borica ume sasvim lepo da nestane kada licu pružite ono što mu treba, a prva stvar koja mu treba jeste vlaga.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1587673982991833.jpg

  Dermatolog koju jako volim mi je davno otkrila da kremu treba uvek da nanosim na vlažnu kožu iz dva razloga. Prvi je taj da se koža ponaša kao sunđer – a svi znamo da suv sunđer upija mnogo lošije od mokrog – i drugi je da se na taj način dodatna vlaga zadržava unutar kože. Od tog dana više nikad nisam stavila kremu na suvo lice ili telo i upravo tu na scenu stupa ovaj Eucerinov booster. On je taj dodatni ali vrlo često presudan korak. Koristim ga svaki dan, ujutro i uveče, posle umivanja ali pre kreme. Lice, vrat i dekolte. Bez preskakanja. Svaki put. Ne štedim, iako je vrlo izdašne i lagane teksture. Uživam u celom procesu: volim gelove, volim blag miris, malo i izmasiram lice prstima, osetim kako se upija. To je moj mali zen trenutak za stres na minimumu.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1587673982726614.jpg

  Stresa naravno ima, ali ja sam tip osobe kojoj ritual nege zaista puno znači – i psihički i fizički. Mnoge stvari su nam onemogućene ali ova nije. U tom vremenskom prozorčiću, nekad zažmurim pa premotam malo unapred. Nađem se tako u letu. Ne u gradu, već negde na moru, uvek u onom trenutku kad se predveče vratim sa plaže i istuširam, i sa mokrom kosom mažem lice pa polako biram haljinu za grad. Šminka mi realno ne treba, osim malo maskare, koža mi je sjajna i blistava, ohlađena kao da sam joj dala veliku čašu vode. Onda zadovoljno udahnem i iskoračim kroz vrata.

  Pronađite svoju malu meditaciju – vredi. Ako je spojite i sa nekim ritualom od kog će vam koža biti lepša i zaštićena, praktično ste osvojili wellness premiju.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1587673983055784.jpg

  Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster namenjen je nezi kože u svim životnim dobima, i to već od ranih dvadesetih, samostalno ili u kombinaciji sa drugim preparatima za negu. Intenzivna hidratacija koju pruža učiniće kožu lica mekom i lepom, umanjiti prve bore, ali i odložiti pojavu drugih znakova starenja. U kasnijim godinama, uz redovnu anti-age negu, Eucerin®Hyaluron-Filler Hidro Booster obezbediće koži dodatnu trenutnu i dugotrajnu hidarataciju.

  Saznaj više:
  Povezani članci: