Pretraga

Uz ove jednostavne savete šminka ostaje na svom mestu čak i na najvišim temperaturama

Uz ove jednostavne savete šminka ostaje na svom mestu čak i na najvišim temperaturama

Tekst: BURO.

Napolju više nije samo "toplo", dolaze nam dani kada se čak i asfalt topi (čuvajte omiljene sandale) pa kako ne bi šminka na licu. Svakog leta susrećemo se sa istim problemom, a ovo su oprobani recepti koji ga rešavaju. Skrolujte za pet saveta koji će vam rešiti sva neprijatna iznenađenja kada su makeup i leto u pitanju.

1

KORISTITE MANJE ŠMINKE

Što temperature više rastu, to šminka treba da bude lakša, a proizvoda manje. Em će koža bolje reagovati, em manje šminke znači i manje razmazivanja. Pravi je trenutak da rumenilo u stiku počnete da koristite i kao senku i balzam za usne, na primer, a teže proizvode za teniranje zamenite podlogom-serumom ili BB kremom.

2

tečni puder zamenite korektorom

Koristite micro-concealing tehniku tamo gde mislite da treba, a ostatak kože ostavite bez šminke. Kombinacije 2 boje u jednom pakovanju su posebno korisne pošto ih možete mešati tako da savršeno prekriju različite nepravilnosti poput crvenila i podočnjaka, po potrebi. 

3

ne puderišite lice, matirajte ga papirićima 

Puder i vrućina se ne slažu dobro, to znaju i ptice na grani. Zato, ukoliko se (za)sijate više nego što želite, umesto da dodajete puder za matiranje, leti posegnite za papirićima za matiranje lica. Oni će upiti neželjenu masnoću i znoj, a neće pokvariti šminku ili zapušiti pore. 

4

šminku na očima nanosite u slojevima

Ako ne želite da vam se razmažu olovka za oči ili ajlajner, preko njih njih nanesite senku u istoj boji koja će ih setovati i zadržati sve na svom mestu. Znamo da ovo ide protiv saveta "koristite manje šminke" ali ovo je izuzetak.

5

koristite prajmer

Na očima ali i na T-zoni ukoliko ipak koristite neki proizvod za teniranje. Na taj način će svaka šminka bolje prijanjati na kožu i ostati nepomična.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor