Pretraga

Vašem neseseru potreban je makeover

Vašem neseseru potreban je makeover

Tekst: BURO.

Šminka je prljava stvar. Bukvalno. Prosipa se, drobi, ostavlja fleke.

Ovo je posebno tačno kada pričamo o neseserima. Kome od vas se nije desio scenario prosutih pudera i rumenila, slomljenih olovaka, razmazanih krema i ruževa neka digne dva prsta, we salute you. Za nas obične smrtnike, održavanje nesesera u pristojnom stanju nekada se čini kao potpuno nemoguć zadatak. Vreme je da promenimo pristup i naučimo neke stvari. Isprobajte ove savete, zahvalićete nam se kasnije.

Četkice nosite u posebnoj vrećici

Hajde da se složimo da četkice ne peremo baš uvek onoliko često koliko bi trebalo. U životu treba biti realan i bitno je ponašati se u skladu sa tim. Zato, umesto da korišćene četkice ubacite direktno u neseser, treba prvo da ih stavite u posebnu vrećicu (koju ćete prati kad i četkice). Na ovaj način sačuvaćete i četkice i neseser od nepotrebnog prljanja - a i stvarno je zgodno kad su sve na istom mestu umesto da ih stalno pecate po neseseru, zar ne?

Zalepite poklopce za koje znate da se stalno otvaraju

Nemojte da vas mrzi, isecite tanke trakice selotejpa ili lepljive trake i imitirajte nalepnice koje ambalaža ima pre nego što je otvorite.

Čistite neseser redovno

Plastika ili sintetička tkanina se lako brišu nasapunjanom i isceđenom krpom ali ovo vrlo često nije dovoljno da ukloni fleke ili delove šminke. Njih posebno očistite vatom natopljenom micelarnom vodom (nikako mlekom ili uljanim skidačem), a zatim i nasapunjanom četkicom za zube. Ukoliko imate neseser koji je isuviše osetljiv za veš mašinu, potopite ga u mlaku vodu sa blagim deterdžentom ili šamponom za kosu, ostavite da odstoji, a zatim operite kao osetljivi džemper.

Masne fleke se najbolje uklanjanju uz pomoć malo deterdženta za sudove ili sode bikarbone (ostavite je da odstoji dvadesetak minuta, a zatim isperite). Imate neseser od kože i masne fleke na njegovoj spoljašnjosti? Ako je fleka zaista velika, na nju prvo nanesite nešto što će upiti masnoću poput kukuruznog brašna i ostavite da odstoji preko noći. Posle toga, razmutite malo deterdženta za sudove i nenesite penu prstima na fleku - ne trljajte i ne koristite sunđer - ostavite da deluje nekoliko minuta, a zatim dobro obrišite.

Pazite na zip

Ukoliko vam se čini da će vam neseser pući i da rajsfešlus cvili od toga koliko ste ga natrpali - znači da od svog nesesera tražite previše. Zapamtite: torbica za kozmetiku nije par tegljivih famerki i lako će pući - ne preterujte. Vreme je za editovanje: izbacite sve što vam nije apsolutno neophodno, a ubacite proizvode koji mogu da multitaskuju (kao naprimer vazelin koji može biti i balzam za usne, i hajljater i krema za zanoktice). Ukoliko je zip već istegljen ali vam se ne rastaje od omiljene torbice za šminku, zamenite ga.

Napravite svoja mini pakovanja

Najbolji način da nosite kozmetiku sa sobom jeste da napravite svoja travel size pakovanja i ne, nema potrebe da svaki put kupujete najmanja pakovanja koja su em skuplja, em potencijalna gomila ambalaže za bacanje. Kupite svoje kutijice koje se lepo mogu dopunjavati i prati i koristite ih za svu kozmetiku koja dolazi u većim pakovanjima. Setove ambalaže za putovanja možete kupiti u većini lanaca parfimerija.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor