Pretraga

Omiljenu negu lica sada primenjujemo i na kosi. Ne, ne šalimo se

Tekst: BURO.

Foto: @crownaffair

Slugging za lice je odavno osvojio sve koji imaju suvu kožu. Jednostavan je i učinkovit (iako nije lek za sve probleme, pogotovo za one sa kojima se susreću osobe sa masnijom kožom) i ne podrazumeva nikakvu posebnu tehniku, nikakve komplikovane korake i jednostavno znači da na kraju noćne rutine nege kao poslednji korak koristite neki okluziv, najčešće vazelin.

Omiljenu negu lica sada primenjujemo i na kosi. Ne, ne šalimo se (фото 1)

Sada TikTok-om drma jedna nova varijacija na temu, a ako je suditi po broju fotki neverovatno sjajne kose natopljene maskama i uljima, slugging za kosu je trend koji ćemo praktikovati cele godine.

Kako izgleda slugging za kosu

Princip je isti kao i za lice, osim što se umesto vazelina na čistu mokru kosu stavljaju ulje ili maska, a zatim se sve "spakuje" u mekani turban (ili čarapu) preko noći.

Omiljenu negu lica sada primenjujemo i na kosi. Ne, ne šalimo se (фото 2)

Kako se izvodi

Po koji dodati trik će dati još bolje rezultate.

Za početak, natopite krajeve kose znatno više nego teme - to je deo koji je najoštećenji i najviše vaši za negom.

Umesto vezivanja kose u rep, kao što to radi većina na TikToku, bolje je da kosu uvijete u labavu punđu zato što su vlasi natopljene vodom osetljivije i lakše se lome pa je poželjno izbegavati previše češljanja i stezanja, kao i vezivanje gumicom.

Za umotavanje prvo koristite svilenu maramu (ili jastučnicu, ako vam nije žao) pa tek preko nje pamučnu čarapu. Na taj način više proizvoda će se zadržati na samoj kosi.

Omiljenu negu lica sada primenjujemo i na kosi. Ne, ne šalimo se (фото 3)

Benefiti

Ulja i serumi osiguravaju da vlaga ostane unutar vlasi i zato je slugging savršen sos tretman za suvu kosu, nevezano za to koje je doba godine.

Loše strane

Ukoliko ne isperete i ne uklonite ulje, serum ili masku kosa će biti previše masna i bez sjaja, a biće je teško i kontrolisati. Ukoliko imate gustu kosu i deblju vlas, birajte teža ulja poput arganovog i kokosovog, a ukoliko vam je kosa tanka radije se odlučite za masku i obavezno preskočite koren.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor