Pretraga

Ove sezone vraćamo se u sedamdesete

Ove sezone vraćamo se u sedamdesete

Zaljubili smo se u kovrdžave šiške - evo kako da ih nosite

Tekst: Manda Javorina

Jedna od najvećih zabluda vezanih za šiške je da dobro izgledaju samo na ravnoj kosi. Ali, znate šta? Kovrdže, talasi i šiške savršeno idu zajedno. Ako se, pod utiskom bezbroj fotografija poznatih i Instagram influenserki, trenutno premišljate da li da ih skratite ili ne: rizik nije tako velik kako na prvi pogled izgleda. Za početak, kad je kosa kovrdžava, same šiške se lakše stapaju sa ostatkom frizure i možete ih neprimetno zakačiti ukosnicom. 

Detaljan razgovor sa frizerom u kog imate poverenja je presudan da biste iz salona izašli sa onom vrstom šiški koja će vam najbolje stajati (i kakve ste zamislili). Nakon šišanja i prvog pranja kod kuće, pazite ako sušite kosu difuzerom pošto on generalno "skuplja" kovrdže po dužini, pa vaše šiške odjednom mogu izgledati prekratko. Najbolje je da ih zakačite metalnim štipaljkama koje će ih držati da ne odskoče previše. Onim danima kad nemate vremena da perete kosu, osvežite kovrdže hidrantnim sprejem za lokne koji blago učvršćuje da bi zadržale sjaj i da bi ih lakše oblikovali.

Što se boje tiče, nemojte se iznenaditi ako vas nova frizura inspiriše da je promenite. Kosa sa tako izraženom teksturom najbolje izgleda sa pramenovima za koju nijansu svetlijim od osnovne boje, prate liniju lica i pokrete kose. Pogledajte naše favorite, i pravac frizerski salon!

 

 

 

 

 

 

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor