Pretraga

Ovo je 5 top trendova za bojenje kose

Ovo je 5 top trendova za bojenje kose

Tekst: BURO.


Prirodne teksture - da, uvek. Prirodne boje? Pa, ne baš. Trendovi farbanja su za ovo proleće sve samo ne suptilni: tu su platinasta, pastelno roze i tirkizna, kao i krupni pramenovi u vidu štrafti koji su donedavno bili ozbiljan faux pas. Sve je podređeno zabavi i tome da sebe ne shvatate isuviše ozbiljno, a to je upravo ono što nam treba u ovom trenutku vremena i prostora, zar ne? Donosimo vam top pet trendova za proleće - bookmarkujte za sledeći odlazak kod frizera.

PLATINASTA

Ovo je 5 top trendova za bojenje kose (фото 1)
@ckaedingcolor

Iako odgovor na pitanje da li se plavuše bolje zabavljaju zavisi isključivo od toga koga pitate, činjenica jeste da platinasta nijansa obeležava sezonu. Ipak, ne odgovara joj svaki stajling: talasi u stilu starog Holivuda ispadaju iz svih kombinacija, kao i duge frizure, a paž u stilu Debbie Harry koji izgleda kao da ništa sa njim niste radili jeste sveti gral kul platinastih plavuša. Isto tako, gledajte da izbegavate preplanuo ten i jaku šminku. Marylin ostaje ultimativna ikona ali ovaj put se inspirišite njenim fotkama koje potpisuje George Barris na plaži, a ne studijskim portretima. 

KONTRAST

Ovo je 5 top trendova za bojenje kose (фото 2)
@dualipa

Dua Lipa ili Billie Eilish, koja od njih dve je prva bila #inspo iza ovog trenda realno nije ni važno. Ono što jeste bitno je da je ovo retro trend koji nas (ponovo) vuče nazad u devedesete, a svoju snagu crpi iz ironije i tinejdžerskog bunta (koji neke od nas nije napustio). Obožavaćete ga ako želite da oko sebe imate auru kreative i osobe koja uvek zna šta se dešava i ne boji se da pokaže svoju nekonformističku stranu. Savršeno se kombinuje sa "ne frizura" frizurama - opuštenim repovima i neurednim razdeljcima, a najbolji drug ovog kolorita je, pogađate... štipaljka za kosu. 

TAMNOCRVENA

Ovo je 5 top trendova za bojenje kose (фото 3)
@zendaya

Kada se pojavila na crvenom tepihu sa ovom bogatom nijansom, nismo ni pretpostavili da je Zendaya praktično tim jednim korakom vratila crvenu farbu na scenu. Ova očigledno farbana, maksimalno glamurozna i potpuno kraljevska nijansa je poput odrasle verzije Ariel u nekoj feminističkoj verziji bajke koju želimo da čujemo. Dodatni bonus: Zendaya je srušila sve predrasude o tome da crvena kosa najbolje ide uz svetle oči i kožu i sada je na vrhu naše liste želja. 

PASTEL(I)

Ovo je 5 top trendova za bojenje kose (фото 4)
@haileybieber

Roze i plava, ponakad zelena... Same ili u kombinacijama. Ne, ne pričamo o macaroons kolačićima već o kosama neke od najjačih beauty inspiracija. Od Lucy Boynton na prošlogodišnjoj MET gala večeri sa bobom u bledotirkiznoj nijansi do Hailey Bieber i bezbroj naloga na Instagramu, opsednuti smo nežnim nijansama. Bar kad su frizure u pitanju. Stilizovati po želji - pravila ne postoje.

KRUPNI PRAMENOVI

Ovo je 5 top trendova za bojenje kose (фото 5)
@chrisappleton1

Ultimativni retro trend sa kraja devedesetih i početka dvehiljaditih koji nam vraća originalna boginja te (i svake druge) epohe J.Lo. Dovoljno primetan kontrast i deblji tzv. chunky pramenovi u nijansama zlatnobraon, karamel i medplave genijalno ističu svaku teksturu kose od kovrdža preko talasa do ravno fenirane. Za referencu, samo još koji put bacite pogled na Jennifer. Garantujemo da nećete ostati imuni, bilo da ste sada na drugom krugu ili ovaj trend vidite prvi put.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar