Pretraga

Ovo su najbolje maske za intenzivnu hidrataciju kose u toku leta

Tekst: BURO.

Leto je i zvanično počelo, polako usporavamo ritam i unapred krademo trenutke odmora. Ipak ono što je odmor za nas, često zna da bude stres za našu kosu (i kožu) i zato sada nije pravo vreme da preskačeme neke od koraka nege, a u eri multitaskinga jedino je ispravno da u celu priču uvrstimo i kosu, zar ne? 


Kada VAM JE POTREBNA MASKA ZA HIDRATACIJU


Ovo su najbolje maske za intenzivnu hidrataciju kose u toku leta (фото 1)

Postoji nekoliko situacija u kojima je kosi potrebna intenzivna hidratacija u vidu posebnih tretmana odnosno maske, a to su:

1

SUVA KOŽA GLAVE

Nedovoljna proizvodnja sebuma, pored toga što može samo teme učiniti osetljivim i sklonim iritacijama, čini da i kosa bude suva i bez sjaja zato što joj nedostaju prirodna masnoća i zaštita.

2

OŠTEĆENA KOSA

Vlasi mogu biti oštećene iz raznih razloga, od kojih su najčešći česta upotreba aparata za stilizovanje i/ili feniranje, farbanje ali i unutrašnji faktori poput hroničnog stresa i loše ishrane.

3

IZLAGANJE SUNČEVIM ZRACIMA

UV zračenje ne utiče samo na kožu već i na kosu pa ukoliko provodite vreme napolju na suncu vaša kosa može postati suva i lomljiva. Koristite preparat sa zaštitinim faktorom za kosu ali i intenzivnu negu.

4

VODA

I to ne samo ona slana (koja daje divne talase ali i isušuje vlasi). Voda iz bazena jednako je štetna, ako i voda iz vodovoda koja je vrlo često tvrda i utiče kako na boju tako i na stanje vlasi.


KAKO ODABRATI 


Maska za hidrataciju treba da sadrži sastojke koji ne samo što nadomeštaju vlagu već i sprečavaju njen gubitak. Potražite one koje sadrže hijaluronsku kiselinu, biotin, keratin, proteine, kokosovo i arganovo ulje, aloju i druge hranljive biljne ekstrakte.


KAKO KORISTITI


Maske za hidrataciju, kao ni drugi intenzivni tretmani, nisu namenjene za svakodnevnu upotrebu. Treba ih nanositi jednom do maksimalno tri puta nedeljno u zavisnosti od stanja i tipa kose. Evo kako da to učinite pravilno i dobijete najbolje rezultate.

1

Nakon pranja blagim šamponom, upijte višak vlage sa kose peškirom (ali pri tom nemojte trljati kosu).

2

Prstima ravnomerno rasporedite masku od polovine dužine do krajeva kose, a zatim pročešljajte širokim češljem.

3

Masku možete naneti i na samu kožu glave ukoliko je namenjena suvoj koži glave.

4

Ostavite masku da deluje onoliko koliko je naznačeno na pokovanju (obično od pet do tredestak minuta), dobro je isperite, a zatim nanesite balzam koji će zatvoriti kutikulu i zadržati sve dobre sastojke unutar vlasi.


isprobajte buro. favorite:


Ovo su najbolje maske za intenzivnu hidrataciju kose u toku leta (фото 3)

INTENSO 03 SOFTENING AND SMOOTHING HAIR MASK, ROSSANO FERRETTI PARMA (U SALONU)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor