Pretraga

Pomeramo razdeljak (Generacija Z se složila da je to okej)

Pomeramo razdeljak (Generacija Z se složila da je to okej)

Tekst: BURO.

Gen Z je malo koju stvar sahranila kao razdeljak sa strane (i emoticon koji plače od smeha) i ekskomunicirala ga na TikToku i u stvarnom životu. Ali bolćeivost prema nostalgiji nema kraja pa se sada vraža na scenu i to, ni manje ni više, nego baš na scenu Gen Z. Počelo je polako, stidljivo, u drugoj polovini prošle godine.

Miu Miu kampanja za jesen 2022. sa Sydney Sweeney i Emily Ratajkowski bila je prvi korak. Y2K groznica sledeći. Bilo da ste u timu Indie Sleaze (svako ko voli Chloe Sevigny i celu dekadu, teško da će se odreći ispeglanih nejednakih šiški na stranu) ili vas više radi r'n'b vajb i Aalyah duge šiške preko pola lica, jasno je da je vetar promenio pravac. 

Kako da ga stilizujete? Dva glavna trenda su sušte suprotnosti. Jedan jeste fenirana kosa puna volumena u stilu supermodela devedesetih kao što su ga nosile Cindy Crawford i Claudia Schiffer, a drugi duboki razdeljak sa strane na ravno feniranoj ili ispeglanoj kosi. Ne zaboravite da će većini ljudi bolje stajati razdeljak sa jedne strane (baš kao što svako ima "svoju stranu" sa koje voli da se fotka), a ovo je odličan način da se ta strana stavi u fokus i u stvarnom životu, ne samo na Instagramu. Promena frizure bez rizika i odlaska kod frizera? Mi smo za.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor