Pretraga

Povratak u budućnost: krupni kontrastni pramenovi su ponovo kul

Povratak u budućnost: krupni kontrastni pramenovi su ponovo kul

Tekst: BURO.


Da li čujete kako zvoni vaša stara Nokia? Imate asocijacije na plišane trenerke? Ne znamo za vas ali nama se čini da smo se ponovo našli u 2007/8, bar kada je kosa u pitanju. Počelo je, a kako drugačije, sa poznatima: Jennifer Lopez i Beyoncé su u gotovo koordiniranom naletu beauty nostalgije još na proleće debitovale krupne kontrastne pramenove. Trend je toliko uzeo maha da ih sada vidimo svuda, čak i na minimalistički nastrojenim blogerkama. Ok, jasno je da je tu da ostane (makar celo leto). 

Znate o čemu govorimo, zar ne? Za početak, tu su dva neizostavna svetla deblja pramena oko lica, zatim dolazi manje ili više "štrafti" po ostatku kose, najčešće po gornjim slojevima. Nijanse su gotovo uvek tople, u 98% slučajeva plave (a u onih preostalih 2% danas spadaju Beyoncé i klan Kardashian/Jenner). Ipak, nema mesta strahu od ponovljenih grešaka pošto je 2020. ceo look ipak apdejtovan. 

Povratak u budućnost: krupni kontrastni pramenovi su ponovo kul (фото 6)

@LISA.OLSSONS

Za početak, ukoliko jak kontrast debelih pramenova oko lica uopšte postoji, onda je nekako ironičan (nek vas nauči Bella Thorne čije su i plava i zelena varijacija na temu pun pogodak) ukoliko niste spremni na ironiju, onda preskačete kontrast i birate jednu od dve kategorije: retro glam ili kul minimalista. U ovu prvu jasno spadaju i Queen B i JLo sa svojim dugim talasima, i tonovima karamele, meda i svetlo braon.

U drugoj se ugladajte na frizure koje imaju Anouk Yve i Lasa Olssons. Pored toga što su potpuno svedene, njihove kose su i dijametralna suprotnost što samo govori koliko je ovaj trend krupnih pramenova u 2020. zapravo prilagodljiv. Pa, koga ćete uzeti za #inspo kada se sledeći put zaputite kod frizera?

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor