Pretraga

Samo za najhrabije: Ovog leta skratite šiške žiletom i to asimetrično (ne šalimo se)

Samo za najhrabije: Ovog leta skratite šiške žiletom i to asimetrično (ne šalimo se)

Šiške šišane žiletom postale su jedan od najvećih trendova zbog svog kul faktora i toga što se jako lako stilizuju. Evo šta treba da znate.

Tekst: BURO.


O KAKVIM SE ŠIŠKAMA RADI

Razor bangs su ime dobile po načinu šišanja kojim se dobijaju nejednaki, asimetrični istanjeni krajevi. Da bi se postigao ovaj efekat, kosa se ne može seći običnim makazama već upravo žiletom i to pod uglom od 45 stepeni - i ne, ne preporučujemo vam da ovo isprobavate kod sami kod kuće.

Sve više i više zvezda nose ovakve šiške: Billie Eilish ih nosi tako da joj pomalo prelaze obrve, Selena Gomez talasaste, Sania Sidney ih je čak uparila sa zalizanom punđom na crvenom tepihu na poslednjoj dodeli Oskara.


KAKO TREBA DA IZGLEDAJU

U nedostatku bolje reči: nejednako i istanjeno. Ova specijalna tehnika šišanja čini da krajevi budu lagani i meki pa je finalni rezultat vrlo prirodan. Obično su takve dužine da blago prelaze obrve ali mogu biti i duže i kraće od toga.


KOME DOBRO STOJE

Najveća prednost ovakvih šiški jeste to da su jako prilagodljive i mogu se prilagoditi gotovo svakom obliku lica. One ističu jagodice i čine da celo lice izgleda nežnije.

Što se tipa kose tiče, najbolje stoje gustoj i srednje gustoj kosi pošto je “olakšavaju”. Sa tankom kosom treba biti nešto oprezniji zato što kada je ovako šišana može postati paperjasta i frizzy. Kakva god da vam je kosa, kada stilizujete svoje razor bangs, obavezno treba da koristite neki serum ili kremu koji su namenjeni smirivanju kose i zaglađivanju.


KAKO IH OŠIŠATI I STILIZOVATI

U teoriji možete uhvatiti i sami žilet u ruke ali savetujemo vam da se u ovom slučaju manete “uradi sam” pokušaja. Ma koliko delovalo jednostavno, šišanje ove vrste zahteva ozbiljno iskustvo ukoliko želite da ispadne kako treba. Idite kod frizera kom verujete.

Sa sušenjem i stilizovanjem je već druga priča. Praktično ih možete nositi kako god poželite: sa razdeljkom ili bez, na jednu stranu, ravne ili talasaste. Važno je samo da koristite antistatički češalj i dobar preparat za zaglađivanje koji odgovara vašem tipu kose.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor