Pretraga

Wet look frizuru obožavaju Hailey i Rosie, evo kako da je napravite

Wet look frizuru obožavaju Hailey i Rosie, evo kako da je napravite

Tekst: BURO.

Foto: @haileybieber i @rosiehw

Priznajemo, volimo nekad da ih kopiramo. Ne pričamo o crvenom tepihu - svi znamo da vam je za rekreiranje istog potreban bukvalno tim profesionalaca (za koji u svakodnevnom životu nemamo ni para ni vremena). Wet look može, naravno, biti i glam ali ga realno zaista možete izvesti sami, uz odabir pravih proizvoda i samo malo koncentracije. Dakle, ako ste ludi za beauty lookovima koje nam serviraju Hailey i Rosie, ovaj vam je na dohvat ruke. Evo kako. 

Wet look frizuru obožavaju Hailey i Rosie, evo kako da je napravite (фото 1)

Pomešajte gel i kremu za kosu

Ako koristite samo gel, lako može da se desi da vam se kosa slepi i bude "krckava", a sama krema za stilizovanje ume da izgleda masno. Na svu sreću, njihova kombinacija daje odlične rezultate.

Počnite sa količinom manjeg novčića ukoliko imate tanku kosu, duplo toliko ukoliko vam je kosa gusta. Proizvode pomešajte na dlanu i dodajte polako - jako je važno da ne preterate. Isto tako je važno da ne provlačite prste kroz kosu previše puta kako se ne bi slepila.

Dodajte (još!) sjaja

Nakon što ste naneli preparate za stilizovanje, prođite kroz kusu krupnim češćljem, a zatim našpricajte ulje za kosu od sredine dužine do krajeva i ostavite da se osuši. Ne dirajte koren niti pramenove blizu glave. Kada se kosa osuši, možete proći prstima od korena do krajeva. Na ovaj način dobićete pravi balans izmešu super-zalizanog dela blizu glave i krajeva. 

Na kraju, možete dodati i malo laka za kosu sa ultra-sjajnim efektom. 

Radite sa svojom kosom, ne protiv nje

Wet look se suštinski svodi na to da istaknete svoju prirodnu teksturu kose, bilo da je ona ravna, talasasta ili kovrdžava. Pre nego što uopšte krenete sa stilizovanjem, na mokru kosu nanesite serum koji se ne ispira, a onaj klasičan hijaluronski za lice je odlična opcija

Odaberite stil i finiš

Za sam kraj, imate bezbroj opcija. Ako želite dramu, neka kosa bude potpuno ravna i zalizana (možete je i skupiti), za opušteniji boho vajb rastresite prstima je od sredine dužine do krajeva. Wet look se može prilagoditi svakom raspoloženju i prilici.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor