Pretraga

Zašto je ceo svet poludeo za šiškama na razdeljak? Ovo je naših 5 razloga

Tekst: BURO247.ru

Duge šiške na razdeljak iliti famozne curtain bangs nisu izgubile svoju popularnost još od 60-ih, kada su postale zaštitni znak Brigitte Bardot, ali su ove sezone doživele vrhunac popularnosti. Sada ih imaju mnoge zvezde: od Billie Eilish do Jennifer Lopez, a mi smo pokušali da shavtimo zbog čega nam je sve ovaj novi-stari trend tako neodoljiv.


Pomažu nam da zažmurimo na loše vesti

Šalimo se. Ipak, u svakoj šali ima malo istine: frizeri potvrđuju da što su situacije oko nas komplikovanije, a news feed tužniji, veća je potražnja za ovakvim šiškama. Čini se da ih na podsvesnom nivou doživljavamo kao pregradu između sebe i okrutnog sveta koji nas okružuje.

Zašto je ceo svet poludeo za šiškama na razdeljak? Ovo je naših 5 razloga (фото 1)
Zašto je ceo svet poludeo za šiškama na razdeljak? Ovo je naših 5 razloga (фото 2)

Pristaju svim tipovima kose

U 99% slučajeva, devojke sa talasastom i kovrdžavom kosom ne rizikuju sa šiškama iz straha da neće moći da ih obuzdaju. Ali sa “zavesama” je situacija drugačija jer su one univerzalne. Na pitanje koje se frizerima postavlja: “Kom tipu kose ove šiške pritstaju?” oni redovno odgovaraju: “Svima”. Na doslovno svakom tipu kose one izgledaju prirodno i dobro zahvaljujući pažljivom proređivanju i postepenom prelasku dužine.

Idu uz apsolutno svaku frizuru

Bob iznad ramena ili kovrdžava kosa do lopatica? Duge šiške na razdeljak podeljene na polovini čela savršeno pristaju svim dužinama i debljinama kose.

Zašto je ceo svet poludeo za šiškama na razdeljak? Ovo je naših 5 razloga (фото 3)
Zašto je ceo svet poludeo za šiškama na razdeljak? Ovo je naših 5 razloga (фото 4)

Ne zahtevaju stilizovanje

Devojke koje nose curtain bangs će vam potvrditi da čak i ako ne uradite ništa sa njima, one će i dalje izgledati pristojno. Imamo savršen primer za to: Anne Hathaway i njena raščupana boho frizura.

Ističu jagodice

Dužina tik ispod jagodica ih čini naglašenijim, a lice izduženijim. O da, to je jedan od glavnih trikova svih koji ne žele da se podmlađuju filerima

Zašto je ceo svet poludeo za šiškama na razdeljak? Ovo je naših 5 razloga (фото 5)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor