5 makeup tutorijala sa Youtubea iz kojih smo najviše naučili

  02.04.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/yttutorials_cover.jpg

  Ko od nas nije nekada upao u crnu rupu zvanu beauty tutorijali neka digne dva prsta. Koja je, za mene lično, najopasnija potkategorija? Šminka. Pomalo ironično, sa obzirom na to koliko volim nomakeup makeup look – ali možemo legitimno raspravljati i o tome koliko je njega teško usavršiti. Na kanal genijalne Lisae Eldridge nemojte odlaziti ukoliko nemate ozbiljno vreme na raspolaganju i isto toliko ozbiljnu koncentraciju (kod nje je čak i obično „maskenbalski“ Marylin Monroe tutorijal masterklas iz kog ćete izvući trikove za svaki dan). I da, nisu svi tutorijali stvoreni jednaki, ni iz bliza. Ako vas zanima da nešto zaista naučite, nezavisno od trenda, preporučujem vam ovih pet (tehnički šest) videa, za početak. Posle padajte u svoje sopstvene Alisa-u-zemlji-čuda-rupe, ne sumnjam da ćete ih pronaći.

  Lisa Eldridge – THE Rosie Huntington-Whiteley Makeup Tutorial

  Realno, kada gledamo tutorijale sa poznatima, imamo onaj osećaj da smo dobili neku insajdersku poslasticu (čak i ako znamo da još bar milion ljudi gleda isti video). Rosie i Lisa su genijalan spoj: spontane, realne (koliko je to moguće) i pružaju nam baš ono što želimo. Kako napraviti savršenu podlogu, bronzanu senku, hajlajtovanje za svaki dan, a Rosie nam čak i odaje tajnu da olovku za usta koristi samo na gornjoj usni. Šminka za svaki dan za koju ne traba da imate diplomu šminkera i koju ćete lako prilagoditi svom tenu. Zaboravite na bespotrebne korake, svaki u ovom tutorijalu je zlato.

  Michelle Phan – Easy Ways to Use Liquid Liner

  Ne, preciznost nanošenja ajlajnera nije apsolutno merilo uspeha u životu ali… zar nije lepo držati ga u malom prstu? Pored toga, verujem da ne postoji makeup entuzijasta koji se nije upustio u igre bez granica sa tečnim ajlajnerom i raznim stilovima i tehnikama. Michelle Phan kondenzovala je svu svoju mudrost i veštinu da ne biste morali da besciljno lutate i isprobavate – iskoristite je. Ovo je realno tutorijal sa kojim ne možete pogrešiti, takoreći eyeliner for dummies i pokriva različite (nosive) stilove i tehnike kako da svaki izvučete na svom oku. Hvala joj na tome.

  Wayne Goss – 5 Different Ways How to Apply Blusher

  Čovek jednostavno ne može biti jasniji! Kada je rumenilo u pitanju, moje skromno mišljenje jeste da vam ne trebaju tutorijali sa bezbroj proizvoda, u ovom ćete naučiti sve o tome kako treba da nanosite rumenilo u odnosu na to koji efekat želite da postignete kao i šta odgovara vašem obliku lica. Na kraju, lepo birate sami, a nedoumica je ostalo ravno nula. Obavezno bookmarkujte, ovo je tutorijal koji ne želite da izgubite –  valike su šanse da ćete mu se vraćati i preporučivati ga drugima.

  Ali Andrea – Makeup Mistakes to Avoid 1 i 2

  Moj naslov kaže pet videa ali ova dva su realno jedan. Ali Andrea će vam jasno (i glasno ali ljubazno) pokazati kako nekada znamo da sami sebi budemo zlotvori ali i kako da sami budemo svoj majstor. Bez mnogo uvijanja, bez nepreglednih preporuka i sakrivene prodaje – sve što vam treba jesu proizvodi koje već imate i želja da naučite nešto novo. A naučićete, verujte mi. Nakon što je objavila prvi tutorijal, Ali je izazvala neočekivan broj reakcija, a nisu sve bile pozitivne zato što su se neke žene osetile da „ih proziva“ što joj svakako nije bila namera. Upravo zbog toga, na početku drugog videa, poziva nas sve da se prisetimo suštine šminke – nije na odmet. 

  Jo Baker – Dewey – Glossy – Sexy skin

  Kad Jo Baker radi, mi slušamo, zar ne? Ona je nova generacija holivudskih šminkera: prelistajte njen Instagram nalog. Ono što se iz ovog videa posebno vidi jeste koliko je priprema same kože važna za sam rezultat kao i to koliko pod reči „priprema“ ne mislim samo na prajmer. Ovo su koraci koje često ne vidite na kameri, a bez kojih vrhunski šminkeri ne počinju sa radom. Pored toga, Jo nam drži još jednu lekciju o tome kako uživati u prirodnosti koja nas čini posebnim, što je jednako važno, ako ne i važnije, od toga koliko je neko spretan sa četkicom. Ali ako smo kod četkice, pogledajte samo kako je lagano koristi! Preporuka: probajte ovo kod kuće.

  Saznaj više:
  Povezani članci: