5 najboljih saveta koje prepisujemo od dermatološkinje Shereene Idriss

  24.01.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/01/derma_cover.jpg

  Kada nešto ne znamo, ne pravimo se pametni nego potražimo onog ko zna. Dr Shereene Idriss postala je poznata po svom YouTube kanalu Pillowtalk Dermonline adresi na koju se često zaputimo kada ne možemo da se istog trenutka konsultujemo sa svojim dermatologom. Nismo jedini, pošto je trenutno broj pratilaca iznad 400k. Već smo pričali o njenom receptu za uvođenje retinola, a sada sumiramo najbolje uopštene stvari u vezi sa negom kože koje smo usvojili, bilo da se radi o principima ili vrlo praktičnim konkretnim savetima. Hvatajte beleške.

  #1 Kada birate dnevnu negu fokusirajte se na najveći problem koji želite da rešite

  Da, tako je jednostavno.

  Već smo pisali o tome kako je strpljenje možda najmoćniji sastojak nege i koliko je važno ne bombardovati kožu velikim brojem aktivnih sastojaka (i pogotovo novih proizvoda u isto vreme) zato što to vrlo često ima potpuno suprotan efekat od željenog – a sada smo dobili potvrdu i od Dr Idriss.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/01/1674559338056798.jpg

  #2 Osetljiva koža 1 na 1

  Sr Idriss tvrdi da više ni ne zna šta to znači „normalna koža“ – dakle, ukoliko vaša koža reaguje na sve i svašta makar samo periodično, niste sami. Osetljivost nema nikakve veze sa tipom kože, a osnovna pravila za njenu negu su uvek i sta i poprilično jednostavna, iako život sa osetljivom kožom to nije. U videu sa 5 saveta o nezi osetljive kože, dobićete detaljna objašnjenja o tome: koji, kakvi i zašto proizvodi su vam potrebni (čistač, hidratantna krema i SPF); zbog čega je neophodno da uvek prvo testirate nov proizvod; zašto uvek treba da uvodite samo jedan nov proizvod pa makar to bio i SPF; na koje tvrdnje treba da obratite pažnju (na rimer: bez parfema – fragrance free nije isto što i no masking fragrance ili unscented) i kako da naučite da pravilno čitate liste sastojaka na poleđini svakog proizvoda (na primer: i tzv neaktivni sastojci mogu izazvati iritaciju).

  #3 Sve što je sjajno, jednom je bilo novo ali nije sve što je novo i sjajno.

  Rečju, držite se onoga što vam odgovara.

  Sa svih strana nas bombarduju čudotvornim kremama i nerealnim očekivajima, a to može i najsigurnije naterati da počnu da sumnjaju u sebe. Vaša koža i to kako izgledate nisu trend. Ukoliko imate proizvod i/ili rutinu koi vam odgovara, nemojte ga menjati samo zato što neko obećava kule i gradove. Ovo, realno važi za sve u životu, od kreme za lice ili procedure pa sve do odeće, prijatelja i veza.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/01/1674559338232338.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/01/1674559338332261.jpg

  #5 Osnovne razlike microneedling aparata koji koriste RF energiju

  Upoznajte aparat, tačnije dubinu do koje prodire zato što od nje zavisi kakav efekat ćete dobiti (postoje delovi tela na kojima ne želite da otopite masno tkivo, kao što je vrat). Oni koji prodiru dublje (na primer Morpheus) otapaju mast i zatežu tkivo, te su odlični za rešavanje krupnijih kombinovanih problema ovog tipa, kako na licu tako i na određenim delovima tela kao što su donji stomak ili kolena). Sa druge strane, RF aparati koji prodiru pliće, odlični su za nešto blaže ali i dalje značajno zatezanje kože, a sa sobom ne nose rizik od neželjenog otapanja masnog tkiva zbog kog biste nakon nekoliko godina mogli zažaliti. Detaljnija objašnjenja – dok je na stolu za tretman – Dr Idriss je dala u ovom kratkom videu.

  Saznaj više:
  Povezani članci: