5 razloga zbog kojih ovaj sprej treba da se nađe u vašoj kućnoj apoteci

  01.12.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/eucerin_square_cover2.jpg

  Bilo da ste opsednuti kozmetikom ili da vas ona interesuje samo toliko da “vam koža nije suva”, za legendarnu Eucerin Aquaphor mast ste čuli. Ona je jedan od onih proizvoda koji postoje godinama i koje ništa ne može da zameni, a svako ko je nekada probao našao joj je (bar jednu) primenu. Guglajte je i izaći će vam pregršt naslova i videa, od toga kako je nezamenljiva za saniranje suve kože, zarastanje rana (kao i nakon raznih kozmetičkih procedura) ali i kako je jedan od omiljenih proizvoda za hajlajtovanje koje koriste Meghan Markle i Zendaya, dok ga Beyoncé stavlja na lice svako veče. Nezaobilazna je stavka i mog nesesera tokom cele godine, tačnije stoji pored mog kreveta pošto je redovno koristim kao intenzivan tretman za suve delove kože pred spavanje.

  Ako bih trebala da joj nađem jednu manu, to bi bila činjenica da nije baš zgodno mazati Aquaphor mast po celom telu – što ipak nekada radim zimi kada mi je koža jednostavno toliko suva da gotovo ništa drugo ne pomaže. Sve do sad. Naime, Eucerin je kreirao Aquaphor sprej, posebno namenjen koži tela koji je identičnog sastava kao i originalna krema sa tim što ima dodati propelent za raspršivanje koji odmah isparava i ostavlja prijatan osvežavajuć osećaj na koži. Osvojio me je iz prve i iako dolaze iz iste porodice, itekako su mi potrebna oba – da li i vi primećujete koliko brzo i lako se čovek navikne na dobre stvari? Evo razloga zbog kojih Eucerin Aquaphor sprej zaslužuje da se nađe i kod vas:

  Trenutno sanira suvu i iziritiranu kožu

  01

  Ok, jasno je da je saniranje suve kože prvo na listi iz dva razloga: prvi zato što mu to zaista jeste jedna od osnovnih namena (druga je trenutna pomoć u slučaju rana i iritacija), a drugi zato što je to razlog koji je najvažniji meni samoj. Ova mast u spreju obogaćena je pantenolom i glicerinom koji pomažu regeneraciju kože ali i zadržavaju vlagu unutar nje, ne sadrži vodu i klinički je dokazano da stvara zaštitu barijeru preko kože koja potpomaže njeno obnavljanje i zarastanje. Upravo tu dolazimo i do SOS efekta koji ima Eucerin Aquaphor sprej: on trenutno umiruje ogrubelu i/ili iziritiranu kožu, pospešuje zarastanje rana (ipak, nemojte ga koristiti na svežim ranama koje krvare) i plikova ali i umiruje alergije. Verujte mi kao nekome ko ima izuzetno reaktivnu kožu, kada nađete jedan prizvod koji može sve ovo, više se od njega ne odvajate. Ako vam to sve nije dosta, odličan je i za umirivanje kože posle brijanja, na primer. 

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/1606910578902139.jpg

  Lako se nanosi

  02

  Pošto je u pitanju sprej, možete slobodno da zaboravite klasična dovijanja i uvijanja prilikom mazanja delova tela koje je teško dohvatiti (kao, na primer, sredine leđa). Možete ga koristiti i doslovno naopačke, a sprej će ga jednako ravnomerno raspršiti tako da nema posebne potrebe da ga dodatno utrljavate. Jednostavno ga dobro promućkajte, udaljite petneastak centimetara od kože i našpricajte.

  Koža postaje neodoljivo sjajna

  03

  Ali ne i masna. Da, znam da je ovo estetska stvar i da nije jednako važna kao rešavanje nekih stanja ili rana na koži koja bukvalno prouzrokuju bol (poput ekstremne suvoće i pucanja, plikova i sl.) ali se ipak kotira visoko na mojoj listi vrednosti. Uostalom, samo zdrava koža je sjajna koža, zar ne?

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/1606910578542163.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/12/1606910604111892.jpg

  Hidratacija koju pruža traje ceo dan

  04

  Sigurno vam se desilo da se ujutro namažete kremom ili mlekom ali kada dodirnete kožu u toku dana (ili skinete grilonke uveče) shvatite da je suva kao da je niste ni namazali? Ovo ne može da vam se desi sa Eucerin Aquaphor sprejem. Verujte mi, probala sam. Nisam ni sama sigurna kako se tako dobro upija i ne ostavlja masne tragove ali kožu drži elastičnom i sjajnom ceo dan ali… pa ne moram baš sve da razumem, dovoljno mi je što vidim da je tako.

  Praktičan je za nositi sa sobom

  05

  Pošto ne može da se prospe idealan je za torbu (i nije težak). Ja ga lično ne nosim sa sobom ceo dan, ali to je samo zato što imam jedan kod kuće, a drugi na poslu (da, stavila sam ga u BURO. redakcijsku apoteku, o njoj ionako ja vodim najviše računa). Za ljude koji nemaju moju tendenciju beauty hrčka, jedan sprej je sasvim dovoljan pratilac u svim situacijama.

  Da li Eucerin Aquaphor sprej ima mane? Ne znam da li bih to nazvala tako ali… Eucerin Aquaphor sprej nije namenjen za upotrebu na licu, te ćete za tretman suve i ogrubele kože na licu koristiti klasičnu Aquaphor mast, a za dodatnu hidrataciju lica probajte Eucerin Hyaluron hidratantni sprej.

  Saznaj više:
  Povezani članci: