BURO. How To: Usporite starenje kože

  17.11.2022.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/11/vichy11_cover.jpg

  Odgovor leži u kolagenu

  Protok vremena nikako nije tragedija. Vreme nam, istina, donosi mnoge lepe stvari, ali starenje kože ipak nije jedno od njih. Šta uraditi? Opcija je mnogo i svako od nas zna šta misli kad kaže „najbolja verzija sebe“ i ima tu privilegiju i pravo da je odredi sam. Sigurni smo, ipak, da se u svakoj verziji poklapamo na nekoliko tačaka i da je visoko na toj listi želja da izgledamo što bolje, kao i da je koža prvi prioritet kada je izgled u pitanju. Ako želimo lepu zdravu kožu onda tome pristupamo sa više strana, a kućna nega je neizostavan činilac svake efikasne borbe. Kako je usmeriti i odabrati? Na ovo pitanje dobijamo odgovor tek kada znamo koji to faktori utiču na starenje kože i na kom nam je polju, zapravo, potrebna pomoć.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/11/1668699735017293-scaled.jpg

  Kolagen

  I ptice na grani već znaju da posle 25. godine počinje da se smanjuje poizvodnja kolagena, a koža gubi elastičnost i volumen. Postoje različiti načini da se ovaj proces značajno uspori. Važno je krenuti na vreme i postaviti solidnu osnovu odabirom i upotrebom aktivnih sastojaka koji utiču na kožu da ponovo proizvodi kolagen u optimalnoj količini. Tu na scenu stupaju peptidi. Bez njih više nigde. Ali da krenemo od početka:

  Kolagen je glavni protein u telu – on se, jednostavno, nalazi svuda (u kostima, crevima, zubima i mišićima). Naše telo ga proizvodi svaki dan ali njegova proizvodnja se usporava sa godinama, pa nakon srednjih do kasnih dvadesetih i ranih tridesetih, koža gubi oko 1% kolagena svake godine. Možda ne zvuči dramatično ali kada se podvuče crta, naša koža će u dobi od 80 godina proizvoditi 75% manje kolagena nego u dvadesetim.

  Koža se većim delom sastoji od kolagena i vode – kolagen je, takođe, glavni protein u koži pa tako 80% do 90% težine suve kože, kada se izuzme voda, otpada samo na kolagen.

  Kolagen čini kožu čvrstom – on je taj koji koži pruža otpornost i jedrinu.

  Kolagen se može nadomestiti iznutra i spolja – Sve je više dokaza o tome da možemo povratiti kolagen u koži (ili barem usporiti njegov nestanak ili uništenje) zdravom ishranom (a najviše smanjenim unosom šećera), kao i izbegavanjem prekomernog izlaganja suncu. Nega kože kojom se štiti kolagen takođe ima dvostruko dejstvo zaštite postojećeg kolagena u koži i istovremenu stimulaciju proizvodnje dodatnog kolagena, a ovo se postiže upotrebom pravih aktivnih sastojaka.

  Peptidi

  Peptidi su danas zlatni standard među aktivnim sastojcima koji navode kožu da sama proizvodi više kolagena. Njihova redovna upotreba kožu održava jedrom i sjajnom, dodatno zaglađuje sitne i plitke bore i sprečava nastanak novih. Pored toga, peptidi pomažu očuvanje zaštitne barijere kože i time ojačavaju njenu odbranu od agresivnih uticaja okoline, sprečavajući dalja oštećenja. Ukoliko ih do sada niste upoznali, evo njihove lične karte:

  Vrsta sastojka – protein

  Glavni benefiti – zaglađuje sitne i plitke bore, pospešuje proizvodnju kolagena, smanjuje veličinu pora, ojačava prirodnu zaštitnu barijeru kože, sprečava gubitak vlage iz kože.

  Namenjen – svima. Peptidi su dobri za sve tipove kože.

  Koliko često ih treba koristiti – za maksimalan efekat, peptide treba nanositi ujutro i uveče kao deo rutine nege.

  Dobro rade u paru sa – blagim pilinzima koji će im omogućiti da prodru dublje u kožu.

  Ne koristiti sa – AHA kiselinama zato što im umanjuju efikasnost.

  Profesionalne procedure za indukciju kolagena takođe igraju važnu ulogu u očuvanju dobrog stanja, zdravlja i izgleda kože. Posmatrajmo to na sledeći način: ako su profesionalne anti-age procedure poput treninga, onda je kućna nega poput zdrave ishrane. Znači, uvek ima stvari na koje možemo da utičemo! Ova dva, naravno najbolje funkcionišu zajedno ali kućna nega je osnova svega (a kada je anti-ageing u pitanju nije nam više dovoljna samo hidratacija).

  BURO. predlog: Vichy LiftActiv Collagen Specialist linija 

  Nova Liftactiv Collagen Specialist linija sadrži prokolagene peptide koji podstiču stvaranje kolagena u koži (ne sam kolagen), a nova unapređena formula sada u sebi donosi tri puta više prokolagenih peptida za tri puta veću količinu kolagena u koži.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/11/166869871387763.png

  Ovi proizvodi namenjeni su kompletnoj anti-age korekciji, smanjenju bora, poboljšanju tonusa i blistavosti kože te ujednačnom izgledu tena, a inspirisani su inovativnim neinvazivnim estetskim procedurama čiji je glavni cilj upravo indukcija proizvodnje kolagena. Iz tog razloga, savršen je prvi korak u anti-age nezi, odličan saveznik onima koji ne žele da se podvrgavaju estetskim procedurama ali i odlična dopuna zahvatima, zato što održavaju optimalne rezultate istih.

  Efikasnost preparata  nove Liftactiv Collagen Specialist linije dokazana je kliničkim studijama čiji rezultati su pokazali da je čak 96% žena primetilo smanjenje bora nakon upotrebe Liftactiv Collagen Specialist dnevne kreme u trajanju od 8 nedelja.

  Saznaj više:
  Povezani članci: