Da li je skin fasting zapravo tajna sjajne kože?

  15.02.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/02/cover2_skinfasting.gif

  Beauty entuzijasti često koriste veoma detaljne rutine nege, a čak i kad one ne podrazumevaju deset koraka, ponekad se postavlja pitanje da li preterujemo? Da li nam stvarno trebaju sve te kreme i serumi? Ukoliko imate slične dileme, vreme je da se upoznate sa konceptom skin fastinga

  ŠTA JE Skin Fasting?

  Skin fasting znači da napravite pauzu sa svojom trenutnom rutinom nege kože kako biste koži dali vremena da se odmori i resetuje, pošto u teoriji ona sama prirodno dobro funkcioniše i bez proizvoda za negu. 

  Iako je sam princip u teoriji jednostavan, skin fasting se u praksi razlikuje od osobe do osobe, baš kao i post u ishrani. Sa jedne strane, za vreme skin fastinga koža sama obnavlja svoj zaštitni omotač i površinski sloj, a ovo može biti i dobar način da se odredi da li neki od proizvoda koje koristite izaziva iritaciju, bubuljice ili neki drugi problem. Skin fasting ne mora da podrazumeva potpunu eliminaciju prozivoda za negu, već i eliminaciju pojedinačnih proizvoda kako bi se odredilo šta vam najbolje odgovara, šta vam je zaista potrebno, a šta ne.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/02/1676590845216857.gif

  KAKO SE IZVODI Skin FastING

  Kao što smo rekli, skin fasting je individualna stvar. Neki ljudi prestanu sa upotrebom svih proizvoda za negu, a neki samo sa određenim proizvodima. 

  Za koji god način da se odlučite, najvažnije je da slušate svoju kožu i obraćate pažnju na to kako reaguje i kako izgleda tokom celog procesa. Generalno se preporučuje da u rutini zadržite osnove – blag čistač, hidrataciju i SPF – a da se eliminišu aktivni sastojci.

  KO MOŽE DA ISPROBA Skin Fasting?

  Osobe sa osetljivom kožom i kožom sklonom iritacijama će vrlo verovatno osetiti benefite pojednostavljivanja svoje rutine nege zato što to daje koži vremena da se oporavi od aktivnih sastojaka koji potencijalno mogu izazvati iritacije. Osobe sa suvom kožom takođe često profitiraju od skin fastinga, dok osobe sa masnom kožom i bubuljicama obično ne, koliko god da skin fasting traje. 

  Skin fasting se preporučuje i osobama koje u poslednje vreme primećuju probleme na koži, a ne znaju zbog čega su ti problemi nastali. 

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/02/1676590845305771.gif

  KO TREBA DA GA IZBEGAVA 

  Skin fasting se ne preporučuje osobama koje imaju kožna oboljenja kao što su ekcem, akne, rozacea, melazma i druga stanja kože za čije tretiranje i kontrolu su potrebni aktivni sastojci. Kao i pre početka posta sa hranom, preporučuje se da se posavetujete sa stručnjakom pre nego što se odlučite za ovaj korak.

  Posebno je važno ne prestajati sa upotrebom zaštite od sunca nakon što ste prestali sa upotrebom sastojaka kao što su kiseline ili retinol.

  I, naravno, jedno zdravorazumsko pravilo: osobe koje su pronašle rutinu nege koja im odgovara i koja daje optimalne rezultate, nemaju potrebe da je menjaju, pa ni da isprobavaju skin fasting. Ako nešto radi, ne menjajte.

  Saznaj više:
  Povezani članci: