Da li se plašite uvijača za trepavice? Donosimo vam 5 saveta kako da ga koristite

  11.06.2021.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/06/lashCOVER.jpg

  Da li se sećate – a sigurni smo da se sećate – scene u filmu „Đavo nosi Pradu“ u kojoj još uvek pogubljena Andy ne zna šta je Shu Uemura uvijač za trepavice što njene koleginice doživljavaju kao apsolutni znak da je marsovac u njihovom svetu. Pošto čitate ovo, pretpostavljamo da znate šta je Shu Uemura uvijač, ili bar šta je uvijač za trepavice. Ostaje pitanje: da li znate da ga koristite? Istina jeste da ovo nije potpuno naivna spravica i da se može desiti čak i da vam deo trepavica ostane na njoj ukoliko ne znate šta radite. Ipak, ukoliko ga koristite kako treba, nema nikakve bojazni da ćete oštetiti trepavice. Evo 5 saveta kojih treba da se pridržavate.

  #1 Uvek pre maskare

  Čak i ako su vam oči pod full makeupom, odnosno senkom i ajlajnerom, trepavice treba da budu bez maskare pre uvijanja kako se ne bi oštetile. Dakle, sama dlaka treba da bude čista, elastična i fleksibilna, spremna da „primi oblik“, a ukoliko vam e učini da su vam trepavice jako suve stavite na njih malo ulja ili kreme za regiju oko očiju pre nego što započnete za šminkanjem.

  #2 Kako se koristi

  Prstom podignite i držite obrvu kako biste mogli dobro da vidite trepavice i budete sigurni da su odvojene. Stavite uvijač tako da budu dobro pozicionirane između dva jastučeta i tako da slučajno ne uštinete sam kapak. Gledajte na dole ali ne zatvarajte oči i stisnite uvijač na koju sekundu. Zatim ga otpustite i pomerite prema vrhu trepavica kako biste dobili prirodnu ali definisanu zakrivljenost i ponovite.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/06/1623421880222962.jpg

  #3 Koristite ga ako imate osetljive oči i/ili alergije

  Uvijač za trepavice je idealan za sve koji imaju problema sa osetljivim očima ili alergijama, zato što uz pomoć njega izbegavate bilo kakve hemijske sastojke. Kada se jednom na njega naviknete i ovladate tehnikom, možda vam maskara neće više ni trebati.

  #4 Zaboravite na trik sa fenom

  Ok, trik zagrevanja uvijača fenom za kosu je em popularan em efikasan ali nosi svoje realne opasnosti, od kojih je najvažnija ta da se opečete. To vam zaista ne treba, pogotovo kada su oči u pitanju. Preskočite i tačka.

  #5 Uvijač uvek mora biti čist

  U suprotnom će se na njemu nataložiti prljavština ali će postati i lepljiv što znači da rizikujete da ostanete bez trepavica. Čistite ga sredstvom za skidanje šminke, a zatim operite sapunom, šamponom ili sredstvom za čišćenje i pranje četkica.

  Saznaj više:
  Povezani članci: