Da li znate kako da anti-age negu retinolom učinite još efikasnijom?

  22.02.2022.

  Neprekidna potraga za najnovijim, najmoćnijim, „naj naj naj“ kozmetičkim sastojkom nikada ne prestaje ali jedan super-sastojak već je odavno dokazao svoje moći. Naravno, radi se o retinolu, derivatu vitamina A koji je već dugo vremena nepresušna tema razgovora svih beauty zaluđenika ali i “civila”. Razgovor ponekad zna da se zapetlja i zato smo se za proverene informacije obratili poznatoj dermatološkinji Dr Nevenki Dokmanović. Donosimo vam sve činjenice neophodne za “starter pack” ali i načine na koje ćete svoju rutinu sa retinolom učiniti još efikasnijom. Pravo je vreme da počnete odmah. Zahvalićete nam se u nekom momentu – svetle – budućnosti.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/02/1645530038930936.jpg

  Zašto retinol?

  Preparati na bazi retinola svoju popularnost duguju svojoj visokoj efikasnosti u borbi ne samo protiv bora, već i znakova starenja kože kao što su pegice, hrapavost, neujednačen ton lica, pad tonusa i elastičnosti kože.

  Kreme sa retinolom su u dermatologiji poznate i kao nezamenljiv saveznik u lečenju akni, ali i znakova fotostarenja kože – sive boje lica, mimičnih bore, pigmentacija. Iz ovog razloga je odgovor na pitanje, kada treba početi sa korišćenjem ovog moćnog molekula u nezi kože, uslovljen problemom koji rešavate. Ukoliko želite da uključite anti-age negu sa retinolom, najbolje je početi već oko 25 – 30 godina. Posle tridesete glavni zadatak retinola jeste profilaksa starenja, pa je najbolje početi sa nanošenjem seruma sa malom koncentracijom. Posle četrdesete, ovom zadatku se dodaje i da treba ukloniti sitnije bore oko očiju pa je pored hidrantnih krema noćna nega sa retinolom neophodna. U godinama posle pedesete od retinola možemo očekivati obnavljanje ćelija kože, stimulacija proizvodnje kolagena, smanjenje čak i dubljih bora, prosvetljavanje pegica, sužavanje raširenih pora i popravljanje tonusa kože.

  Nije samo koža lica ta kojoj je potreban tretman retinolom, ne zaboravimo i kožu vrata, dekoltea, ali i ruku. Korist konstantne i dugotrajne upotrebe preparata (krema ili seruma), je itekako vidljiva u godinama kada genetika više nije dovoljna mladolik izgled.

  Koži je potrebno vreme da se navikne na retinol i zato, ukoliko se jave iritacija, crvenilo i peckanje, to nisu razlozi da se prestane sa njegovom – to je pre svega moćna aktivna supstanca, čiji će pozitivni efekti na kožu prevazići kratkotrajnu neprijatnost.

  Ovako izgleda efikasna i optimalna primen retinola u kućnoj nezi

  • Sredstva sa retinolom se preporučuju uveče, pre spavanja, zato što je on fotosenzitivan
  • Ukoliko koristite anti-age negu sa retinolom uveče, preko dana obavezno koristite zaštitu od sunca sa najmanje SPF 30
  • Retinol je je najefikasniji ukoliko se dugo upotrebljava, naročito ako koristite sredstva koja iritiraju kožu, i treba joj vremena da se navikne na njih. U tom slučaju, počinje se sa nanošenjem dva puta nedeljno, i ukoliko nema crvenila, može se polako preći na tri puta nedeljno, da bi se posle otprilike mesec dana prešlo na korišćenje svako veče.

  Sa kojim aktivnim sastojcima retinol daje najbolje rezultate

  Serumi su zvezde svake anti-age nege zato što su oni sredstva za negu i lečenje kože koja sadrže veoma visoke koncentracije aktivnih supstanci i intenzivno deluju rešavajući konkretan problem. Za razliku od kremekoja se bira i po tipu kože (suva, normalmna, masna) i po problemu (akne, dehidriranost, pegice, kapilari), serum se bira nezavisno od tipa kože, jer je bitan samo problem koji on treba da reši. Jedru i zdravu kožu dobićete konstantnom i dugotrajnom upotreba seruma sa retinolom, hijaluronom, i vitaminom C, uz dodatak vitamina B5. Evo kako da ih kombinujete.

  Jutarnja rutina

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/02/1645532172420777.pnghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/02/1645532172452373.pnghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/02/1645532172452373-1.pnghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/02/1645532172389004.png

  Serum sa retinolom – deluje na duboke bore, znake fotostarenja, neujednačen ten

  Imajući sve ove činjenice u vidu La Roche-Posay je kreirao ne jedan već tri komplementarna i učinkovita seruma za intenzivnu svakodnevnu negu:

  #1

  RETINOL B3 SERUM

  Retinol B3 serum

  Sadrži retinol, vitamin B3, a nanosi se uveče na lice, vrat i dekolte, u kombinaciji sa proizvodom za zaštitu od sunca sa SPF-om preko 15 u toku dana.

  #2

  HYALU B5 SERUM

  HYALU B5 Serum

  Sadrži hijaluronsku kiselinu, vitamin B5, madecassosid, a nanosi se na lice, vrat i dekolte ujutru i/ili uveče.

  #3

  PURE VITAMIN C10 SERUM

  Vitamin C10 serum

  Sadrži čist vitamin C (L-askorbinsku kiselinu), salicilnu kiselinu, hijaluronsku kiselinu, a nanosi se na lice, vrat i dekolte ujutru, uz izbegavanje predela oko očiju, u kombinaciji sa proizvodom za zaštitu od sunca sa SPF-om preko 15 u toku dana.

  Saznaj više:
  Povezani članci: