Donosimo vam sve što treba da znate o lash liftu – iz prve ruke

  08.12.2022.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/12/lashes_cover.jpg

  Trepavice su moja opsesija.

  Jedna od, ali svakako u prvih pet. Maskarama sam opsednuta praktično od malih nogu, uvijačima takođe (i mnogo mi je zabavno što ih se većina muškaraca koje znam boji kao đavo krsta), a to me ne sprečava ni da ih farbam nekoliko puta godišnje – leti uvek, zimi kad stignem. Pošto ne mogu da podnesem da nisu uvijene i tamnije, leto mi je nekada davno bilo komplikovano – znam da bi možda trebalo da presložim prioritete ali bar javno priznajem, pa mi oprostite pola. „Svanulo mi je“ kad sam prevazišla bes posle jedne neuspele procedure lash lifta – jedno oko je „uhvatilo“, a drugo ne pa sam provela mesec dana uvijajući ono falično – i iako mi ova procedura nije rešila sve probleme u životu, danas sam njen vatreni poborac.

  Ako se dvoumite, evo šta treba da znate pa da se i vama život ulepša, ako ste od moje fele.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/12/1670495345927831.jpg

  Šta je lash lift

  Ukratko, trajno uvijanje trepavica. Lash lift iliti minival trepavica radi se uz pomoć malog viklera čija veličina se bira u odnosu na oko, dužinu trepavica ali i efekat koji želite da postignete (veći za blaže, manji za dramatičnije podizanje). Na njega se „namotavaju“ trepavice, a zatim premazuju više puta uz pomoć hemijskih preparata za podizanje trepavica. 

  Nakon tretmana, u naredna 24 časa trepavice se ne smeju kvasiti, ne sme se ići u solarijum (ali to svakako ne radite, zar ne?) niti u saunu, na intenzivan trening i slično, praktično izbegavanje kvašenja podrazumeva i znojenje.

  Da li vam je potrebno uvijanje trepavica

  Ako mene pitate, odgovor je da, ali ja sam pristrasna.

  Objektivno, nikakva šminka, trajna ili ne, nije nikom neophodna. Ukoliko, pak, volite uvijene trepavice i slušate savete šminkera koji večito napominju kako svako treba da koristi uvijač za trepavice, onda ćete obožavati efekat lash lifta. Razlika se stvarno vidi, a pošto većina nas nema bogomdane trepavice koje prkose prirodnim zakonima, činjenica da je tretman trajan svakako pomaže u pojednostavljavanju života. 

  Trepavice sa svetlijim vrhovima (kao moje) i one ravne (opet kao moje) su idealne za tretman. Pored uvijanja, istom se vrlo često dodaje i trajno bojenje, što nije neophodno ali je odlična opcija ukoliko nemate prirodno tamne trepavice.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/12/1670495346328546.jpg

  Koliko dugo traje efekat

  Uglavnom od šest do osam nedelja, u zavisnosti od brzine rasta trepavica. Dok je efekat vidljiv, preporučuje se izbegavanje sredstava za skidanje šminke na bazi ulja.

  Da li možete sami da uradite lash lift

  Hm – ne.

  Radi o vrlo preciznoj proceduri i to na oku, prepustite to (odabranim) profesionalcima.

  I još

  Maskaru smete da stavljate nakon tih prvih 24 sata (lično, sačekam malo duže ali ja trepavice i obojim „o istom trošku“ pa mi to nije nikakv problem).

  Tretman nije štetan ali se ne sme izvoditi ukoliko efekat prethodnog nije potpuno nestao. Dakle, vraćanje na fabrička podešavanja, pa tek onda drugi krug.

  Saznaj više:
  Povezani članci: