Donosimo vam ultimativni tutorijal za 90s makeup

11.03.2023.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/03/Cover_Lisa.jpg

Iako je TikTok (odavno) preuzeo beauty štafetu, Lisa Eldridge još uvek ume da nas uvuče u svoje Youtube videe i to tako da pratimo svaku sekundu. Legendarna šminkerka ovaj put je odlučila da disecira tipičan editorial look sa sredine devedestih i pokazala nam sijaset korisnih saveta ali i proizvoda.

Šta ovaj video čini posebnim? Za početak, Lisa je bila jedna od onih koja je zaista radila editorijale sredinom devedesetih pa se može slobodno reći da su ovo informacije sa samog izvora (čak prikazuje i originalne proizvode koje je koristila u toj dekadi) ali nije ostala zarobljena u tom vremenu, pa smo dobili verziju koja je potpuno savremena i ne liči na maskembal.

Iako su originalni proizvodi tu, tu su i današnje varijacije na temu odnosno savršene zamene za svaki, zato što deo originala više jednostavno nije u prodaji. Miks nostalgije i sadašnjeg trenutka je tu, kao i cela insajderska priča pa nam se čini da smo zaista bili tamo. Pored proizvoda, Lisa otkriva i tehnike koje je koristila (zajedno sa drugim šminkerima epohe), i nemojte se čuditi ako odložite četkice i blendere u fijoci. 

Jednostavno i magično. Puštamo na repeat (zajedno sa Sonic Youth u pozadini). 

Saznaj više:
Povezani članci: