Kako je Charlotte Palermino postala naš omiljeni beauty guru?

  23.09.2021.

  Obožavaćete je i vi

  Ukoliko ste pravi beauty junkie potpuno je izvesno da su vam crne rupe interneta sa recenzijama i tutorijalima postale domaća teritorija i naučili ste da se po njima snalazite (u protivnom ne biste preživeli niti sačuvali razum, zar ne?). U njima se zaista može naći svašta, a baš kao i na svakom buvljaku dragulji su retki ali zato apsolutno vredni. Jedan takav dragulj je upravo Charlotte Palermino.

  Ok, jasno je da sam pristrasna, i da mi je upravo ona već neko vreme omiljeni dragulj (zajedno sa Caroline Hirons koju smatram da bi trebalo uvrstiti u obavezno štivo). Za Charlotte sam saznala još davno kada je, u jednom članku za Cosmopolitan pre više od 5 godina, pisala o tome kako je nedelju dana jela samo i isključivo picu i – smršala 2.5 kilograma. Svaki početak je težak, nemojte da mi se mrštite.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/09/1632392427944967.jpg

  Od tog dana, ova frilenserka je, pored toga što je postala stručnjak za kozmetiku i što je sa saradnicima lansirala brend dieuxskin, ko-osnovala i sajt benicepaper.com koji se bavi svim stvarima vezanim za CBD i nosi oznaku “samo za starije od 21 godinu”. Iskreno, ovo je poslednja stvar koju sam o njoj saznala. Prvi put sam je zapravo zapazila kada je govorila o retinolu. Ili o SPF-u. Ili, možda, o tome kako nas kolektivno vozaju konceptom “clean skincare”. Ne smem da stavim ruku u vatru koja tema je zaista bila prva ali zato smem da stavim ruku u vatru da sigurno treba da poslušate šta Charlotte o svakoj od njih ima da kaže. A ne bi bilo zgoreg ni da vam obajasni zbog čega po Njujorku ne treba da hodate u apostolkama (ili otvorenih prstiju).

  Ono što Charlotte govori samo po sebi jeste smisleno i na mestu ali to nije njen najveći forte. To što je izdvaja od mora ostalih jeste način na koji sve govori (i način na koji ponekad – ok, često – koluta krupnim očima) kao i to kako bira teme kojima će se baviti. Malo je reći da ih smatram relevantnim, a i da se sa njom u velikom broju slučajeva slažem.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/09/1632392429161942.pnghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/09/1632392428329971.jpg

  Njeni odgovori možda nisu uvek ono što bismo želeli da čujemo – nekad zaista i koluta tim očima vrlo vidno – pošto nam se u haosu stvarnog života bar na internetu, u carstvu krema i mazalica, više sviđa da nam neko obeća rešenje svih problema, što onih vezanih za kožu, šminku ili etiku. Nažalost, ni to nije crno-belo, ali na sreću nije ni beznadežno. Šta više. Budemo li više slušali ljude kao što je Charlotte, srećan kraj, bar kad je kozmetika u pitanju, deluje poprilično izvesno. 

  Uz retinol i SPF, razume se.

  Saznaj više:
  Povezani članci: