Kozmetičar Gigi Hadid i Irine Shayk otkrio je svoje savete za negu kože

  21.04.2023.

  Šta je zajedničko za Gigi Hadid, Irina Shayik, Julianne Moore i Shalom Harlow? Osim što su pre-le-pe, to je neverovatno divna koža – za koju je zadužen jedan te isti kozmetičar.

  Njujorčanin Fabricio Ormonde jedno je od vodećih imena u svom poslu, a njegov Instagram je skup poznatih lica ravan crvenom tepihu i nizu naslovnih strana. Sva ova lica uzdižu ga u nebesa zbog posebnog pristupa tretmanima koji kombinuju preciznu dijagnostiku, moćne preparate ali i tech aparate poput RF-a, LED svetla, ultrazvuka i mikrostruje. Ormondeov pristup nije agresivan već se bazira na personalizovanom pristupu i doslednosti.

  Dakle, nema prečica ni odstupanja, a ovo su osnovni postulati u koje Ormonde veruje.

  #1 SPF SVAKOG DANA

  Sunčevi zraci će ostaviti ozbiljan i vidljiv trag na licu ukoliko ga ne zaštitite. Pronađite formulu koja vam prija i koju ćete redovno koristiti, koja vam neće smetati. Ona mora biti širokog spektra, a idealno sadrži i sastojke koji štite i od zagađenja i plavog svetla ekrana, kao i aktivne supstance koje pospešuju proizvodnju kolagena.

  #2 NE DIRAJTE LICE

  Što bi se reklo: Ruke sebi.

  Svi smo u iskušenju da diramo bubuljice, posebno kada su velike. Odolite iskušenju, pošto će vas ono na duge staze odvesti do krastica, ožiljaka ali i potencijalnog „rasejavanja“ i pogoršavanja upale.

  #3 PRATITE PROMENE SVOJE KOŽE 

  Koža je najdinamičniji organ našeg tela i njene potrebe se stalno menjaju. Prilgodite negu i tretmane kako godišnjem dobu tako i životnim promenama, poput trudnoće ili menopauze.

  #4 NE PRETERUJTE SA EKSFOLIJACIJOM

  Eksfolijacija je neophodan deo reutine nege pošto nam uklanjanje izumrlog površinskog sloja daje mladu, zdravu kožu. Ipak, treba imati na umu da je „manje više“. Za većinu tipova i stanja kože, sasvim je dovoljno uraditi je jednom do tri puta nedeljno, sve više od toga lako može oštetiti zaštitnu barijeru kože i dovesti do iritacija. 

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/1682163041686829.jpg

  #5 HIDRATACIJA JE KLJUČNA

  Ona je presudna za zdravu kožu. Voda izbacuje nečistožu i toksine iz tela i nephodno je piti  osam do deset čaša na dan. Pored toga, obavezna je upotreba preparat za negu koji imaju hidrirajuće sastojke poput hijaluronske kiseline i glicerina koji pruaju koži vlagu ali i sprečavaju njen transdermalni gubitak.

  #6 PERITE LICE

  Obavezno. Koža se ne može očistiti od svih nakupljenih nečistoća u toku dana samo balzamom ili micerlarnom vodom. Ne preterujte, birajte nežne umivalice i izbegavajte toplu vodu, mlaka je idealna. 

  #7 SPAVAJTE 

  Sedam do osam sati je idealan broj sati da telo napuni baterije za sledeći dan. Spavajte manje i vremenom će se to itekako odraziti na telo, a samim tim i na kožu. Podočnjaci, bubuljice, bore, upale… Birajte.

  #8 KVALITETAN RETINOL

  Nezamenljiv sastojak kada je u pitanju podmlađivanje kože. Ako ste početnik, uvodite ga polako tako što ćete početi sa nižom koncentracijom dva puta nedeljno, nakon nekoliko nedelja povećajte na tri puta i tako dalje, sve dok se koža na njega ne navikne. Probajte i neke nežnije formule, poput onih u serumu. Dobar retinol ne mora da košta basnoslovno ali istražite njegovu stabilnost i performanse pre nego što se odlučite.

  #9 OBRATITE SE PROFESIONALCIMA

  a duge staze je najbolje prepustiti negu profesionalcima, kako kada su u pitanju tretmani, tako i sa odabirom pravih preparata za kućnu negu. To je najsigurniji način da ne postanete žrtva marketinških trikova, a na duge staze će vam pružiti najbolje rezultate, uštedeti vreme i, na kraju krajeva, i novac.

  Saznaj više:
  Povezani članci: