Krema za regiju oko oka treba da sadrži ova tri sastojka

  02.11.2022.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/11/kreme_cover.jpg

  Okoloočne kreme kupujemo iz tri razloga: želimo da se rešimo bora, otečenih kapaka i podočnjaka ili želimo da umanjimo vidljivost tamnih kolutova oko očiju. Ipak, na tržištu je popriličan broj okoloočnih krema koje „samo“ hidriraju kožu, a ne sadrže aktivne sastojke koji rešavaju jedan (ili više) od tri najveća problema zbog kojih uopšte kupujemo posebne kreme. Kod većine brendova, baš ove kreme su jedan od najskupljih artikala u ponudi i zato je dobro proučiti njihov sastav kako bi znali da ne bacamo novac. Sastojci koji čine zapravo efikasnu okoloočnu kremu jesu retinol, kofein i vitamin C.

  UČINKOVITA OKOLOOČNA KREMA PROTIV BORA

  Ako vam krema za zonu oko oka bećava brisanje bora, lepo okrenete pakovanje i proverite da li vas laže ili ne. Vidite negde na listi retinol? Najčešće ga nalazimo u donjoj polovini spiska liste sastojaka (INCI). Ponekad ćete videti vitamin C, koji je takođe važan u procesu sinteze kolagena, no za pravi učinak umanjivanja vidljivosti bora, krema treba da sadrži retinol. U slučaju da krema u sebi ima i retinol i vitamin C – jackpot! Ona će sigurno pomoći. Važno je još da zapamtite kako se ova vrsta kreme za područje oko očiju, nanosi isključivo u večernjoj rutini.

  Možda ste primetili da nigde nisam navela kako potpuno ukloniti podočnjake. Njih se ne možemo rešiti isključivo uz pomoć kozmetike.  Ono što je moguće, jeste umanjivanje vidljivosti bora, uklanjanje otečenosti i posvjetljivanje tamnih kolutova kada su oni rezultat hiperpigmentacije. Ako podočnjaci nisu rezultat hiperpigmentacije, već umora i stresa ili prirodne izraženosti, rešenje treba potražiti kod lekara estetske medicine, plastičnog hirurga i/li više sna.

  Saznaj više:
  Povezani članci: