Otkrijte spa centre koji se nalaze na aerodromima i zbog kojih ćete poželeti da imate presedanja

  10.12.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/airportspa_cover.jpg

  Diže vam se kosa na glavi od dugih letova? Maska za lice, hidratacija i svoj-spa-sa-sobom-nosim pristup želite da podignete na novi nivo? Umesto da vijate kafu (ili cigaretu), sledeći put se prepustite relaksaciji makar na desetak minuta. Samo pazite da ne zaboravite da treba i da stignete na avion. Donosimo vam vodič kroz najbolje spa centre na svetskim aerodromima koje nikako ne treba da propustite ako dobijete priliku. Nema na čemu.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/1576058237997245-1.png

  Evropa (takoreći u komšiluku)

  Pariz, aerodrom Charles de Gaulle

  Nuxe Spa u kojoj se možete opustiti u bazenu ili izabrati neku od mnogih vrsta masaža. Kao što i samo ime kaže, kozmetika koja se koristi za tretmane je isklučivo sa potpisom brenda Nuxe (ako volite miris njihovog ikoničnog ulja, obožavaćete i sve drugo što prave). Od Francuza koji uvek traže vreme za uživanje u životu ne očekujte ekspresne i skraćene programe ali postoji opcija tretmana koji traju svega 30 minuta. Ako znate da ćete imati duže presedanje u Parizu, definitivno vredi isprobati, a u ponudi je i posebno nežna masaža za trudnice.

  London, aerodrom Heathrow

  Na najvećem londonskom aerodromu nalaze se ne jedna ili dve, već četiri Elemis Travel Spa centra. Da, dobro ste pročitali. Za razliku od Pariza, fokus svake je na ekspres tretmanima za negu pa su putnicima na raspolaganju različiti tretmani koji uglavnom traju petnaestak minuta. Na primer, možete se opredeliti za lifting regije oko očiju (umesto celog lica), posebno lakiranje noktiju ili masažu samo glave ili samo ramena.

  Minhen, aerodrom MUC (Franc Josef Strauss)

  Fit & Fly Spa je u vlasništvu lanca hotela HIlton i nalazi se između dva terminala. U njemu se nalaze bazen dug sedamnaest metara, đakuzi, sauna i sobe za masažu, a pristup centru imaju putnici svih aviokompanija i mogu se prepustiti različitim tipovima masaži koje su u ponudi: terapeutskoj, sportskoj, limfnoj drenaži, refleksologiji stopala, masaži toplim kamenjem kao i tradicionalnoj havajskoj lomi lomi nui tehnici.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/1576058238045077-1.png

  SAD (sigurno vam treba osveženje)

  Njujork, aerodrom John F Kennedy

  Kao i Heathrow, i JFK ima svoj lanac spa centara po imenu XPres Spa. Najduži tretman koji nude je masaža celog tela po ceni od $180 i u trajanju od 90 minuta. Ne brinite, nije neophodno da imate presedanje od nekoliko sati da biste ušli u ovaj centar, postoje i opcije masaža od svega petnaest minuta. Pored njih, uvek možete dobiti brz manikir, sređivanje kose, čak i depilaciju, a od tretmana za lice posebno su preporučljivi oni koji smanjuju otoke posle leta kao što je krioterapija i tretman intenzivne hidratacije na bazi morskih algi.

  Pošto je XPres Spa veoma razvijena mreža, njihove ispostave se nalaze i na mnogim drugim aerodromima među kojima su Amsterdam (Schiphol Airport – zgrade 2, 3, D), Los Anđeles (Los Angeles International Airport), San Francisko (San Francisco International Airport) i Majami (Miami International Airport).

  Portland, Portland International Airport

  The Dragontree Holistic Day Spa je, verovatno, najoriginalnija i najsvestranija. Svaka vrsta masaže postoji u opcijama od deset i trideset minuta, a posebno su specijalizovani za kupke za stopala koje smanjuju otok i osećaj težine nakon leta. Između biljne kupke koja deluje kao anestetik, kupki sa mlekom, medom i posebnim solima, teško je odlučiti se za samo jednu.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/1576058238092206-1.png

  Bliski Istok (defnitivno vam je potrebna pauza)

  Dubai, Dubai International Airport

  Be Relax Spa, mreža koja u svom sastavu broji čak pedeset i šest centara, otvorila je svoju najveću lokal na aerodromu u Dubajiu i u njemu pruža svoju najneobičniju uslugu – masažu u virtuelnoj realnosti. Ona izgleda tako što se, uz pomoć specijalnih naočara i kauča, transportujete u relaksirajuću atmosferu po svom izboru na pola sata. Ostatak ponude je standardan i obuhvata kako kratke masaže koje traju od deset do trideset minuta, tako i full time tretmane u trajanju od sat vremena. Nudi se i poseban Anti Jet Lag tretman za lice koji uključujue čišćenje, eksfolijaciju, masažu i hidrataciju.

  Ispostave Be Relax Spa nalaze se i u Parizu (Aerodrom Charles de Gaulle, terminal 2), Frankfurtu (Flughafen Frankfurt am Main, terminal 1), Londonu (aerodrom Heathrow, terminal 5) i Istanbulu (aerodrom Ataturk).

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/1576058237878826-1.png

  Azija (neophodan vam je ozbiljan reset)

  Hong Kong, Hong Kong International Airport

  OM Spa je opcija koja dolazi u obzir samo ako imate dovoljno vremena pošto se nalazi u dnu mosta na izlazu iz aerodroma. Najluksuzniji treman u ponudi traje 145 minuta (a možda ni ne treba da uhvatite sledeći let, možete uvek da stignete na kasniji) i zove se Jet Lag Retreat. Ako se odlučite upravo za njega, uživaćete u kupki sa esencijalnim uljima, pilingu celog tela, refleksologiji stopala i još dve vrste masaže po izboru.

  Tokyo, aerodrom Narita

  Oxygen Bar radi na principu smoposluživanja i svaki gost može da aromatizuje kiseonik za svoj tretman, na primer limetom, cimetom ili mentolom. Ovi tretmani poboljšavaju tonus mišića i nivo energije, a deset minuta košta svega 6 evra.

  Saznaj više:
  Povezani članci: