Ova azijska biljka ima 6 supermoći kada je koža u pitanju, a ovo su najbolji proizvodi koji je sadrže

  08.04.2021.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/cicacover.jpg

  Ne, ne preterujemo

  Tako zvane cica-kreme postale su neizostavan deo nege osoba sa osetljivom kožom ali i posle bilo kakvih opekotina, povreda ili kozmetičkih procedura. Sama reč „cica“ stoji za lekovita biljku po imenu centella asiatica (poznatu još i kao tigrova trava zato što se bengalski tigrovi u prirodi valjaju po njoj kada su povređeni kako bi zalečili rane) koja se danas nalazi u većini krema čiji cilj jeste da umire kožu i ojačaju je. Osim što su postale trend (sa razlogom), naučne studije pokazale su da cica-kreme zaista imaju veliku moć u regeneraciji blagih opekotina, ožiljaka čak i da mogu imati umirujuće dejstvo na psorijazu.

  Danas su nam na određen način, ove kreme poznate kao K-Beauty trend ali kada pričamo o njenoj istoriji u dermokozmetici, cica-kreme poreklo vode sa Zapada, a jedan od proizvoda koji je inspirisao celu pomamu jeste upravo La Roche-Posay Cicaplast.

  Ali koji je to konkretan uticaj koji ima centella asiatica?

  #1

  Obnavlja zaštitnu barijeru kože

  Lako je oštetiti zaštitni omotač kože (za početak, dovoljno je da koristite prejako sredstvo za čišćenje) ali zato njegovo obanavlje nešto teđe ide. Ono je proces za koji treba vreme, a preparati koji sadrže centelu ojačavaju zaštitni hidrolipidni sloj kože zahvaljujući svom visokom sadržaju amino i masnih kiselina.

  #2

  Ima protivupalno dejstvo

  Ova biljka u sebi sadrži antioksidanse, vitamina A i C, kao i antioksidanse, vitamine A i C, aziatičnu i madekasičnu kiselinu, koji svi zajedno deluju pozitivno na problematičnu kožu.

  #3

  Umiruje

  Proizvodi koji sadrže centelu veoma brzo otklanjanju neprijatne simptome poput osećaja peckanja i zatezanja kože.

  #4

  Hidrira

  Cica-proizvodi sprečavaju isparavanje vlage s površine kože i time sprečavaju dehidrataciju i suvoću kože.

  #5

  Ojačava krvne sudove

  Ova osobina centele je posebno važna za sve koji imaju problema sa crvenilom kože i proširenim kapilarima.

  #6

  Ublažava bore, čini kožu jedrom

  Već nakon 25. godine sinteza kolagena u našem telu počinje da se smanjuje, a centela spada u sastojke koji imaju moć da je stimulišu.


  BURO. favoriti cica-proizvoda ne uključuju samo kreme, skrolujte i otkrijte najbolje za sebe.


  Saznaj više:
  Povezani članci: