Ove kiseline smeju da koriste čak i oni sa osetljivom kožom

  10.02.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/02/Cover_Kis.gif

  I vrapci na grani znaju da su kiseline put do sjajne zdrave kože ali ono što se često prećuti jeste da lako znaju da se pretvore u put do pakla popločan dobrim namerama, pogotovo ako imate osetljivu kožu sklonu crvenilu i iritacijama. 

  Ako spadate u ovu grupu i isprobavanje nove kozmetike i aktivnih sastojaka vas baca u paniku, budite bez brige, postoje one koje slobodno možete koristiti i uživati u zasluženim rezultatima. Evo kojim kiselinama smete slobodno da date šansu.

  PHAs

  Poli hidroksilne kiseline (Poly Hydroxy Acids) imaju efikasnost koja je uporediva sa AHA kiselinama ali znatno manje iritiraju kožu zato što imaju veće molekule i ne prodiru toliko duboko u kožu. Iz tog razloga su svoju primenu našle u nezi osteljive kože i kože sklone iritacijama, kao i u tretmanu kože sklone rozacei i psorijazi, ali i posle dermatoloških procedura. Ove kiseline imaju i antioksidativno i hidratantno dejstvo te smanjuju enzimsku razgradnju elastičnih vlakana. U ovu grupu spadaju laktobionska kiselina i glukonolakton. Poseban bonus? Ove kiseline mogu se koristiti i u rutini nege koja uključuje retinol, u različito doba dana, razume se.

  Saznaj više:
  Povezani članci: