Profhilo: Sve što ste želeli da znate, a niste imali koga da pitate

  27.04.2022.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/04/profhilocover.gif

  O ovom skin booster tretmanu svi pričaju, ali o njemu postoje mnoge zablude (kao na primer ta da je zamena filere). Profhilo u sebi sadrži hijaluronsku kiselinu ukrštenog lanca koja je u obliku gela i koja se ubrizgava u srednji sloj kože, dermis, sa ciljem da se popravi kvalitet kože i povrate joj se blistavost i sjaj. Radi se o kapljičastom fileru koji ne nadoknađuje volumen licu, već samo moćno hidrira. Donosimo vam sve što treba da znate o ovom superheroju nege.

   

  Šta je Profhilo

   

   

  Profhilo je tretman hijaluronskom kiselinom kojim se ona injektovanjem ubacuje dublje pod kožu nego što je to moguće bilo kojom kremom ili serumom. Na ovaj način se targetiraju različiti slojevi kože i poboljšavaju njen tonus i elastičnost. 

   

   

  Koja je razlika između Profhilo tretmana i drugih injekcionih tretmana

   

   

  Profhilo spada u kategoriju „injectibles“ ali se veoma razlikuje od hijaluronskih filera i botoksa i nije zamena za njih. Ovim tretmanom se ne može nadoknaditi izgubljeni volumen lica, niti opustiti mišići. Profhilo se koristi za poboljšanje kvaliteta kože, daje izuzetno prirodne rezultate, a ujedno je i odličan prvi korak u anti-agingu

   

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/04/1651230778142299.gif

   

  Kako Profhilo radi

   

   

  Kada se ubrizga pod kožu, Profhilo joj pomaže da zadrži vodu i na taj način je efikasno hidrira iznutra. Pored toga, on stimuliše proizvodnju kolagena i elastina. Pošto se radi o preparatu koji sadrži stabilizovanu hijaluronsku kiselinu, rezultati traju duže nego nakon procedura u kojima se koristi nestabilizovana hijaluronska kiselina poput mezoterapije. 

   

   

  Benefiti za kožu 

   

   

  Dok botoks i fileri menjaju mimiku lica i njegov oblik, Profhilo je praktično ultimativna rutina intenzivne nege kože. Svoj efekat preparat postiže na više nivoa: u dubljim slojevima poboljšava hidrataciju, strukturu kože, proizvodnju elastina i kolagena što kožu čini jedrom i elastičnom. Na površini vidimo lepšu teksturu, sjaj i zdraviji izgled lica.

   

   

  Kako izgleda tretman

   

   

  • Pre tretmana

  Na dan tretmana, pacijentu se još jednom pregleda regija koja će se tretirati i označavaju eventualna mesta koja treba izbeći (poput proširenih kapilara, mladeža i lezija…), a zatim se lice čisti antibakterijskim preparatom. 

  • Injektovanje

  Nakon čišćenja, počinje se sa tretmanom, a on se sastoji iz injektovanja Profhila na 5 posebnim tačaka sa svake strane lica (ukupno 10). Svaki ubod traje manje od 5 sekundi, pop potrebi se gaza drži preko mesta uboda, a zatim se lice ponovo čisti antibakterijskim preparatom i stavlja se preparat za negu, dezinfekciju i regeneraciju kože. 

  Kako bi se smanjila nelagodnost tokom injektovanja često se koriste gedžeti koji vibracijama smanjuju bol.

  • Posle tretmana

  Minimum 12 sati treba izbegavati da se dodiruje lice i stavlja šminka, a zatim se možete vratiti svojoj normalnoj rutini. Treba izbegavati određene lekove poput aspirina, naporne treninge i alkohol 48 sati nakon tretmana. 

  • Naredni tretman

  Profhilo tretmani se rade u seriji od 2 do 3 tretmana sa mesec dana razmaka. 

   

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/04/165123077818283.gif

   

  Da li Profhilo boli

   

   

  Iako se teoretski može koristiti anestetik krema pre tretmana, mnogi lekari ovo izbegavaju zato što ona povećava rizik od modrica na mestu uboda. Sama igla koja se koristi je izuzetno tanka i sam ubod ne boli, nelagodu uzrokuje sam preparat kad se ubrizga. Ipak, ona zaista nije velika niti sprečava pacijenteda se ponovo vrate na tretman.

   

   

  Za koliko vremena se vide rezultati

   

   

  Preporučuje se serija od 2 do 3 tretmana u razmacima od mesec dana, a prvi rezultati se vide već i 6-7 dana nakon tretmana pošto koža izgleda jedrije i sjajnije. Pravi rezultati se vide tek nakon 6 do 8 nedelja zato što je toliko vremena potrebno koži kako bi počela da proizvodi kolagen i elastin koji najviše utiču na izgled kože, kada pričamo o vidljivim promenama tonusa. 

   

   

  Koliko dugo traju rezultati

   

   

  Nakon prvog tretmana (odnosno serije od 2), preporučuju se tretmani održavanja, a u kojim razmacima zavisi od stanja kože. Obično na 6 do 9 meseci.

   

   

  Kontraindikacije 

   

   

  Trudnice i dojilje ne treba da rade Profhilo.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: