Šminkerka Hailey Bieber otkrila je tajnu njenog konturinga

  19.01.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/01/konture_cover.jpg

  Sveti gral: koža koja sija baš kako treba, istaknute jagodice, a sve to izgleda potpuno prirodno. Teoretski cilj svakog konturinga, u praksi nekad vrlo težak za postići. Zato smo svedoci nepreglednom nizu tutorijala i manje ili više uspešnih saveta koji vrlo često opet na kraju budu previše. Ako vam je svega toga preko glave – veliku četku u ruke i spremite se da isprobate šta ima da nam pokaže Mary Phillips, šminkerka koja je poznata skoro koliko i žene koje redovno šminka (a među njima su Hailey, Kendall i JLo).

  Za divno čudo, ne radi se o još jednom odavno poznatom triku. Mary svoj konturing izvodi na drugačiji način, a on podrazumeva obrnut redosled od onog na koji smo navikli.

  Opšteprihvaćena tehnika konturisanja ide sledećim redom: puder, konturiranje, korektor/hajlajter. Nasuprot tome, Phillips prvo izvodi konturiranje, zatim velikom četkom kakva se inače koristi za brozner ili puder za setovanje, laganim pokretima preko toga nanosi tečni puder. Rezultat? Bez greške.

  @makeupbymaryphillips lmk if you have questions! First video please be nice! Lol ? #maryphillipsmakeup #maryphillipshack #contourtechnique #foundationhack #makeuphack ♬ Lo-fi hip hop - NAO-K

  Iako je njen trik sada već viralan na TikToku, najbolje je da učite direktno od nje. Sama Phillips objašnjava kako joj je ovaj način šminkanja „…logičniji, to je kao da vajate kosti ispod kože: konturing i hajlajtovanje predstavljau oblikovanje kosti, a puder predstavlja samu kožu.“ Magija njenih trikova, svih ne samo ovog, jeste besprekorno prirodan rezultat koji izgleda kao da je upotebljeno jako malo šminke.

  Tehnika i teksture igraju važnu ulogu ukoliko želite da uspešno rekreirate ovaj look, detalji su ključ uspeha. Kada radite sam konturing vodite računa o tome da koristite aplikator koji omogućava preciznost (blenderi ili četkice koji su preveliki daće vam bronzing efekat, a ne konturiranje), a tekstura pudera mora biti veoma lagana inače se boja ispod njega jednostavno neće videti (bb kreme i serum-podloge su takođe odličan izbor).

  Saznaj više:
  Povezani članci: