Umeće šopinga: Za vas smo pronašli pristupačnije verzije legendarnih beauty proizvoda

  27.07.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/umece_beauty_sopinga_cover.jpg

  Eh, da sam dobila dinar svaki put kad me je neko pitao da li znam (finansijski) pristupačniju varijantu Chanel legendarne nijanse laka za nokte Rouge Noir, gde bi mi bio kraj? Prvi crveno-crni lak izbačen je 1994. godine i dan danas je na vrhu svih lista želja. Ja sam ga kupila na prvom samostalnom putu u inostranstvo i od tada ga uvek imam u stanu. Moje drugarice su još tada obožavale boju, ali ne i ideju da tadašnji nedeljni džeparac potroše na jedan lak za nokte… Realno, Chanel niste ni mogli ovde da nabavite. Danas srećom stvari stoje drugačije ali da li ćete i kojim proizvodom sebe častiti i dalje stoji kao pitanje. Na svu sreću, sada su nam dostupne i neke odlične alternative pa je izbor lakši nego ikada. Pred vama su neke od mojih omiljenih beauty legendi i omiljene zamene za njih – posebno korisne za proizvode kojih nema kod nas – pa ste u svakom slučaju uvek na dobitku.

  CHANEL ROUGE
  NOIR 18 

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1595852624814733-1.gif

  Ok, prvi na listi iz čisto subjektivnih razloga. Iako ne volim da budem bez Rouge Noir kao opcije, moram priznati da kao alternativu mirne duše preporučujem Essie nijansu Wicked 249. I ona se dosta dugo nalazi u prodaji, u dva sloja daje željenu dubinu boje i sasvim lepo traje uz odgovarajući top coat. Ovaj završni korak nemojte preskakati nevezano za to da li koristite Chanel ili Essie, a evo i bonus preporuke: Chanel Le Gel Coat Longwear Top Coat, a dubler za njega bi bio SECHE Vive Top Coat

  ARMANI LUMINOUS SILK FOUNDATION

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1595852624891535-1.gif

  Kultni tečni puder sa Armani potpisom je omiljeni proizvod nebrojenih šminkera ali – u Srbiji ga nema u prodaji. Ne znam za vas ali ja nikako ne preporučujum da bilo koji proizvod za teniranje kupujete na slepo preko sajta pošto su ogromne šanse da nešto pođe naopako. Na sreću, L’Oréal True Match i True Match Lumi tečni puderi daju sličan efekat sjajne zdrave kože, lagane su teksture pa se pokrivenost može veoma lepo kontrolisati, a broj nijansi koje vam stoje na raspolaganju je više nego širok.

  MAC RUSSIAN RED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1595852624742338-1.gif

  MAC Russian Red je jedan od onih ruževa na koje pomislite kada neko kaže „prava crvena“. Intenzivan, postojan i mat. Ipak, ukoliko ga ne koristite često već samo u posebnim prilikama, postavlja se pitanje da li se isplati? Ukoliko ste često na rubu suza kad shvatite da je nečemu istekao rok trajanja, a vi ste to upotrebili tek po koji put, možda je najbolje pređete na pristupačnije varijante. U ovom slučaju, to je Maybelline Red for Me (koji već i sam ima legiju vernih obožavatelja).

  ANASTASIA BEVERLY HILLS SOFT GLAM PALETA

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1595852624937287-1.gif

  Topli neutralni tonovi nikada ne gube – osim ukoliko nemate izrazito svetlu i roze kožu kao ja pošto u tom slučaju teško da će vam dobro stajati. Ipak, većem delu čovečanstva stoje odlično u svim svojim varijacijama na temu, a kako bi efekat bio multidimenzionalan potrebno je koristiti više nijansi iz istog spektra. Anastasia Beverly Hills Soft Glam (dostupna u Sephori)  je jedna od onih paleta koje ćete zaista koristiti do kraja, a ukoliko vam je trenutno prevelika investicija isprobajte nešto manju ali jednako nosivu Ultimate sa Nyx potpisom

  CHARLOTTE TILBURY PILLOW TALK

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1595852624852372-1.gif

  Charlotte Tilbury Pillow Talk ruž (kao i olovka za usne) je možda najpoznatija ružičasta nude nijansa ruža na svetu ali je, nažalost, ne možete kupiti u Srbiji. Na vrlo visokom mestu iza njega (ali neuporedivo jeftinija), nalazi se izuzetno nosiva nude nijansa Euro Trash Nyx Professional. Oba ruža se dobro uklapaju sa većinom tonova i podtonova kože, veoma su pigmentisani, mat teksture koja ne isušuje i odlično se kombinuju sa olovkama ako želite efekat punijih usana. 

  YVES SAINT LAURENT TOUCHE ÉCLAT

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1595852624604231-1.gif

  Još jedan legendaran proizvod koji koristim od srednje škole. Prvi od svoje vrste, ovaj korektor/hajlajter je genijalnost u četkici. Lagane mat teksture YSL Touche Eclat je najprirodniji način da vam lice „živne“ pošto će bukvalno ubrisati senke i tragove umora sa njega. Ukoliko ne želite da odvojite ne-baš-zanemarljivu svotu za ovu zlatnu olovku, preporučujem vam da isprobate ultra-precizan Max Factor Mastertouch korektor za sličan efekat.

  TOO FACED BETTER THAN SEX

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1595852624777515-1.gif

  Better Than Sex maskara od Too Faced (dostupna u Sephori) osvojila je svet ne samo zbog svog genijalnog imena: ono što se u njoj nalazi zaista je vredno hajpa i zaista će vam dati duge crne guste trepavice (sa kojima se možda niste rodili). Ipak, nedavno sam probala novu L’Oréal maskaru za volumen Lash Paradise koja me je ostavila bez teksta i koju sada redovno koristim. Boja, gustina trepavica i postojanost: sve je tu. Da li sam spomenula da je pogodna i za osetljive oči? Bingo. 

  Saznaj više:
  Povezani članci: