Zašto je hidrirana zaštićena koža neophodna osnova za šminkanje?

  31.05.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/vichy_3_cover.jpg

  Ujednačen i sjajan ten je na samom vrhu naše liste želja, a šminka nam u tome često pomaže. Ustvari, trebalo bi da nam pomaže ali šta se dešava kada zbog suve kože koja se peruta i neravnina proizvod za teniranje ne može da se nanese ravnomerno? Kada na licu ima crvenila za čije prekrivanje je potrebna veća količina pudera koja nam ne prija ili kada je koža masna i sklona bubuljicama pa puderi na njoj nekad prave više štete nego koristi? Kada smo kod ovog poslednjeg, svi znamo razliku između one zdrave blistavosti kože kojoj težimo i neželjene masnoće koja prosijava u toku dana.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1591006578990343.jpg

  Svi ovi simptomi zapravo govore o stanju vaše kože u kome ulogu sigurno igraju i dehidriranost i slabljenje njene prirodne zaštitne barijere. Neodostatak vlage igra važnu ulogu u zdravlju i lepoti tena: hidrirana koža ima mek baršunast izgled, glatka je i sjajna pa svaki preparat za teniranje na nju bolje prijanja i na njoj duže traje. Velika je zabluda da masnom tipu kože ne treba hidratacija, svaki tip kože – od one izuzetno masne pa do suve – treba hidrirati i ojačati kako bi se puder lepo utopio. Masnijim kožama će u ovom slučaju biti dovoljan serum ili dnevni booster, a suvljim tipovima će preko boostera prijati i nega bogatije teksture.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1591006579295372.jpg

  Zbog čega je hidratacija toliko važna za dobru šminku (i blistavu kožu)?

  Bez adekvatne hidratacije koža je zategnuta uz osećaj neprijatnosti, a funkcija njene zaštitne barijere je oslabljena. Tako postaje osetljivija na agresivne faktore okoline poput zagađenja i duvanskog dima koji kožu čine manje glatkom, a makeup ispada mestičavo. Ten postaje suvkast i hrapav i često zahteva više šminke kako bi se prekrili ovi simptomi. Zato je hidratacija prvi i osnovni korak pre šminkanja.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1591006579131118.jpg

  Kako postići hidriranu i zaštićenu kožu spremnu za makeup?

  Dnevni booster koji intenzivno hidrira kožu i osnažuje je jeste najefikasniji odgovor na potrebe vaše kože. U jednom lakom koraku rutine nege Vichy Minéral 89zahvaljujući viskoj koncentraciji hijaluronske kiseline prirodnog porekla, glicerinu i Vichy vulkanskoj vodi obavlja upravo ove funkcije: hidrira i štiti kožu od štetnih spoljnih uticaja te je čini ne samo glatkom i sjajnom već i savršeno spremnom za šminkanje. Za optimalne rezultate, dovoljno je da pratite ovih pet saveta za sjanu blistavu kožu u pripremi za makeup:

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1591007362339877.jpg

  1. Optimalna hidratacija Borba protiv zagađenja

  Zagađenje se dovodi u vezu sa pojavom akni, sa osetljivom kožom, sa nastankom tamnih fleka i borama. Zato je ključni faktor u zdravlju kože njena otpornost na spoljne agresivne faktore. Nema potrebe da je “štitite i zaglađujete” teškim proizvodima za teniranje u nekoliko slojeva – oni neće rešiti uzrok problema. Njih je sve moguće izbeći uz Vichy Minéral 89 dnevni booster koji na površini kože stvara film štiteći funkciju barijere kože i smanjujući prijanjanje zagađenja.

  2. Optimalna hidratacija

  Koža bi trebalo da bude meka i glatka ako želite vrhunski efekat od svog pudera, u suprotnom hrapava i nadražena površina kože čini da šminka izgleda neprirodno. Iz tog razloga je važno hidrirati ten bez obzira na tip kože. Jedan od najboljih sastojaka svih preparata za hidrataciju jeste hijaluronska kiselina. Poznata je zbog svoje sposobnosti da zadrži vodu u količini i 1.000 puta većoj od svoje težine čime koži pruža punoću i pomaže joj da izgleda hidrirano (ali i mlađe). Upravo iz tog razloga, zaslužila je nadimak “sunđer kože”. Osim toga što hidrira, hijaluronska kiselina dovodi i hranljive materije do ćelija kože i podstiče ćelijsko obnavljanje, dok na površini kože poboljšava slabu funkciju barijere, doslovno fizički prekrivajući receptore ćelija kože uključenih u upalne procese. Glicerin je takođe moćan humektant koji, osim što daje vlagu koži, sprečava i njeno isparavanje iz kože. Minéral 89 sadrži hijaluronsku kiselinu prirodnog porekla, glicerin i 89% Vichy vulkanske vode i umirujuće je teksture gela što ga čini idealnim izborom za prirodan efekat blistave kože.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1591006579333103.jpg

  3. Dnevni booster Minéral 89 kao korak pre baze

  Upravo zbog što toga intenzivno hidrira kožu i štiti je od svakodnevnih štetnih uticaja okoline, Minéral 89 deluje i kao postupak pre baze i priprema kožu za makeup proizvode. Lagan je, tečan i brzo se upija što ga čini optimalnim prvim korakom šminkanja pošto se može nanositi pre pudera i korektora bez masnog ili lepljivog efekta.

  4. Preparati koji neće začepiti pore su ključni

  Puder neće izazvati akne, ovaj mit je odavno opovrgnut. Ipak, uvek treba birati formulacije proizvoda koji neguju ali nisu komedogeni. Nekomedogeni proizvodi su oni koji neće začepiti pore i uzrokovati nastanak komedogena (crnih mitisera i belih milia). Minéral 89 sadrži samo 11 sastojaka te se preporučuje svim tipovima kože, a lagana tekstura čini ga savršenim saveznikom masne i osetljive kože.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1591006579222534.jpg

  5. Uvek skinite šminku pre spavanja

  Koža noću treba da se odmori i da diše. Čišćenje kože je važno ne samo zbog uklanjanja nečistoća koje su se na koži sakupile u toku dana, već i zbog izbegavanja pojava mogućih nepravilnosti i prevencije eventualnih problema. Nanošenjem dnevnog boostera Minéral 89 odmah nakon pranja lica treba da bude neizostavan korak za hidriranu, zaštićenu kožu koja će biti spremna za šminku narednog dana.

  Saznaj više:
  Povezani članci: