Zašto nikada nije rano da počnete sa intenzivnom hidratacijom

  24.03.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/eucerin-cover2update.gif

  Hidratacija je osnova svake nege kože, njena alfa i omega i zato ne postoji životno vreme u kome nam nije potrebna. Od najranijeg detinjstva ne postoji ni trenutak u kom treba da prestanemo da se njom bavimo pošto bez nje, ništa drugo neće dati optimalan rezultat. Ali ako ste mislili da hidratacija podrazumeva “samo” dodavanje vlage koži onda ste u zabludi: za optimalnu hidriranost jednako je važno zadržati vlagu unutar kože i sprečiti njeno isparavanje.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585064801192942-1.png

  Najbolji sastojci: hijaluronska kiselina i glicerin

   

  Hijaluronska kiselina je zlatni sastojak svih preparata za hidrataciju: ona ima veliku sposobnost da vezuje vodu – 1000 puta više od svoje sopstvene težine – ali i da sprečava njeno isparavanje. Pored toga, prirodno se nalazi u našem telu pa je mogućnost za iritaciju kože minimalna i osećaj koji daje je potpuno prirodan. Nažalost, njen nivo se smanjuje kako starimo, i to već posle dvadeset i pete, i zato je ona jedna od osnova anti-aging režima nege i prva linija odbrane kože. Pošto hijaluronska kiselina ima relativno kratak biološki život u koži, treba je nanositi dva puta na dan, kao deo jutarnje i večernje nege, idealno u formi boostera i pre ostalih preparata za negu. Drugi sastojak koji predstavlja standard optimalne hidratacije jeste glicerin koji takođe pruža ali zadržava vlagu unutar kože.

   

   

  Kada?

   

   

  Pravi odgovor glasi: svaki dan, i to dva puta dnevno. Ne postoji tip kože kome ne treba hidratacija i velika je zabuna da masna koža može bez nje pa se izuzetno često dešava da je baš taj tip kože dehidriran. Ovo je posebno često u ranim dvadesetim ili u slučajevima kada na koži postoje bubuljice, nepravilnosti ili akne za čiju terapiju se koriste agresivniji aktivni sastojci, kao i jaki čistači koji masnu kožu čine i osetljivom i isušenom. Ovom tipu kože ne preporučuju se teške kreme koje mogu imati komedogen efekat ali lagana hidratacija preko boostera za hidrataciju i gel-krema na bazi hijaluronske kiseline su neizostavan korak nege.

   

   

  Zaštitna barijera kože

   

   

  Naravno da treba da čuvamo svoju kožu ali ona to velikim delom može i sama, pod uslovom da joj pružimo optimalne uslove (i adekvatnu zaštitu od sunca). Zaštitna barijera kože je njena prva linija odbrane od svih štetnih uticaja okoline – od zagađenja i slobodnih radikala pa sve do stresa – a kada koži fali vlaga, ona ne može optimalno da obavlja svoju funkciju. Kompromitovana funkcija ovog zaštitnog omotača danas se, osim sa prvim znacima starenja, smatra jednim od glavnih razloga osetljivosti kože, kao i uzrokom određenih stanja poput akni, rosacee, ekcema pa čak i psorijaze.

   

   

  Kako?

   

   

  Najefikasnija topikalna hidratacija jeste ona koja se dobija iz boostera za hidrataciju sa visokom koncentracijom hijaluronske kiseline, a koji se koriste pre kreme za dnevnu negu.

   

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585065222086651-1.png

   

  Šta su, uopšte, boosteri za hidrataciju?

   

   

  Ovo su posebno razvijeni proizvodi čiji je zadatak da poboljšaju opšte zdravlje i stanje kože koncentrisanim formulama koje se bore protiv dehidratacije kože. Koncentracija aktivnih sastojaka (uglavnom jednog ili dva) dizajnirana je posebno tako da pruži optimalne rezultate ali i da se uklopi u rutine nege koje odgovaraju različitim tipovima kože. Možete ih slobodno posmatrati kao neku vrstu pojačivača nege pošto maksimiziraju efekat i svih drugih proizvoda koje koristite posle njih. Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster sadrži hijaluronsku kiselinu kratkog lanca (koja prodire u dublje slojeve kože u kojima vezuje vodu i zadržava je), hijaluronsku kiselinu srednjeg lanca, (koja obezbeđuje hidriranost površinskog sloja kože) i glicerin.

   

  Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster namenjen je nezi kože u svim životnim dobima, i to već od ranih dvadesetih, samostalno ili u kombinaciji sa drugim preparatima za negu. Intenzivna hidratacija koju pruža učiniće kožu lica mekom i lepom, umanjiti prve bore, ali i odložiti pojavu drugih znakova starenja. U kasnijim godinama, uz redovnu anti-age negu, Eucerin®Hyaluron-Filler Hidro Booster obezbediće koži dodatnu trenutnu i dugotrajnu hidarataciju.

  A oni koji su ga probali, nakon dve nedelje korišćenja, zadovoljno tvrde da:

  100%

  trenutno hidrira

  100%

  daje svežinu licu

  100%

  pruža osećaj hidrirane kože

  100%

  koža je vidljivo popunjenija

  100%

  izuzetno lagana formulacija koja omogućava koži da diše

  99%

  ublažava prve bore

  98%

  brzo se upija, lako razmazuje

  97%

  koža je trenutno mekša

  97%

  pogodno kao podloga za šminku

  Saznaj više:
  Povezani članci: